Γερμανία: Πτώση των πωλήσεων της Volkswagen για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια

Gazzetta team
Γερμανία: Πτώση των πωλήσεων της Volkswagen για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια
Κάπου μεταξύ του σκανδάλου για τα «πειραγμένα» diesel μοτέρ και το γενικότερη επιβράδυνση οικονομικών όπως αυτή της Κίνας, η VW ανακοίνωσε ότι σημείωσε πτώση των πωλήσεων κατά 4,8% το 2015

Αν και ήταν μάλλον αναμενόμενο, το ποσοστό είναι αρκετά σημαντικό. Και οφείλεται σε έναν συνδυασμό αιτίων, με πρώτο την μείωση των παραγγελιών σε Κίνα και ΗΠΑ. Ιδίως τον μήνα Δεκέμβριο η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δυσχερής για την εταιρία καθώς οι παραγγελίες από τις ΗΠΑ περιορίστηκαν σημαντικά, υπό το βάρος και του σκανδάλου με τους κινητήρες diesel.

Συγκεκριμένα η εταιρία ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεών της κατά 4,8% για το 2015, από τις 6,12 εκατομμύρια μονάδες του 2014, στις 5,82 εκατομμύρια μονάδες για την χρονιά που έκλεισε. Μάλιστα όπως σημειώνεται είναι η πρώτη φορά που η εταιρία σημειώνει πτώση στις πωλήσεις της τα τελευταία 11 χρόνια, στα οποία παρουσίαζε διαρκή και σημαντική άνοδο.

Στελέχη της εταιρίας ανακαοίνωσαν ότι θα κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για να διορθώσουν το πρόβλημα που προέκυψε στην αμερικάνικη αγορά με τα πειραγμένα μοντέλα της. Όμως το κακό έχει ήδη γίνει και όπως φαίνεται και από το «κλείσιμο» της χρονιάς, θα χρειαστούν πολύ σημαντικές προσπάθειες -και κυρίως όχι θάψιμο κάτω από το χαλί της υπόθεσης- για να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς πωλήσεων και ανάπτυξης.

Πηγή: protothema.gr