Ο Πούτιν και οι Ρώσοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα (vid)

Gazzetta team
Ο Πούτιν και οι Ρώσοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα (vid)
Για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας η 7η Ιανουαρίου συμπίπτει με τον εορτασμό των Χριστουγέννων για τους παλαιοημερολογίτες, κάτι που γιορτάστηκε με μεγάλη κατάνυξη από όλους τους Ρώσους, του Πούτιν συμπεριλαμβανομένου

Τα Χριστούγεννα στη Ρωσία είναι ίσως η πιο λαμπρή γιορτή του χρόνου, και οι κάτοικοι της χώρας -ιδίως μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος- την γιορτάζουν με κάθε επισημότητα. Πολύ δε περισσότερο τα τελευταία χρόνια, που παρά την οικονομική κρίση, η δυτική αντίληψη των πραγμάτων έχει εισέλθει με δυναμικό τρόπο στα χριστουγεννιάτικά ήθη της ρωσικής κοινωνίας.

Έτσι και σήμερα, οι Ρώσοι προσήλθαν στους ναούς της χώρας, με την Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία να επιβεβαιώνει την κυρίαρχη θέση που έχει στο πολιτικό -και όχι μόνο- σκηνικό της χώρας. Ακόμα και ο ίδιος ο Πούτιν βρέθηκε σε μία εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, στο μικρό χωριό Turginovo στην περιοχή Tver.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, ο Ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε με την δέουσα κατάνυξη την θεία λειτουργία τν Χριστουγέννων, συμμετέχοντας μαζί με το υπόλοιπο εκκλησίασμα στην τελετή. Μία κίνηση που έχει και το απαραίτητο επικοινωνιακό χαρακτήρα της, καθώς πέρα από την εικόνα του προσιτού και θρησκευόμενου ηγέτη, στέλνει και τα απαραίτητα μηνύματα στην παντοδύναμη Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας, που την χρειάζεται στο πλάι του αυτη την δύσκολη για την οικονομία της χώρας εποχή.

Ενδεικτική είναι η ομιλία που έκανε ο Πατριάρχης της Ρωσίας, ο οποίος δήλωσε ότι προσφέρει την πλήρη υποστήριξή του στην πολεμική δράση της χώρας στην Ρωσία, που προστατεύει την χώρα από την τρομοκρατία. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μεντβέντεφ ο οποίος παρακολούθησε και αυτός την θεία λειτουργία στην Μόσχα.

Πηγή protothema.gr