Απίστευτη δήλωση Ορμπάν: Οι Ούγγροι δεν είναι πρόσφυγες, ούτε παράσιτα

Gazzetta team
Απίστευτη δήλωση Ορμπάν: Οι Ούγγροι δεν είναι πρόσφυγες, ούτε παράσιτα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός έκανε «συστάσεις» στον Ντέβιντ Κάμερον, ώστε να διασφαλίσει τα δικαιώματα των 55.000 συμπατριωτών του που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο άνθρωπος που υψώνει φράκτες, που δίνει εντολή στο στρατό του να απωθήσει και να χρησιμοποιήσει βία εναντίον άμαχων και ταλαιπωρημένων ανθρώπων, κάνει «συστάσεις» στο Βρετανό πρωθυπουργό και επιχειρεί, εμμέσως πλην σαφώς, να εξισώσει τους πρόσφυγες με... παράσιτα. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν προκαλεί εκ νέου, δηλώνοντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με το Βρετανό ομόλογό του, Ντέβιντ Κάμερον, πως οι Ούγγροι που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι ούτε πρόσφυγες, ούτε θέλουν να είναι παράσιτα. Δεν δίστασε μάλιστα, να προβεί σε ευθείες συστάσεις προς τον Κάμερον, από τον οποίο ζήτησε να σεβαστεί τα δικαιώματα των 55.000 Ούγγρων στη Βρετανία, οι οποίοι... «πληρώνουν περισσότερους φόρους, από τα οφέλη που απολαμβάνουν».

Η περιοδεία του Ντέιβιντ Κάμερον στην Ευρώπη και η επίσκεψή του στη Βουδαπέστη, όπου συναντήθηκε με τον Βίκτορ Ορμπάν, έκρυβε εκπλήξεις. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός όχι μόνο επανέλαβε τις προκλητικές του θέσεις και διαθέσεις έναντι των προσφύγων, αλλά προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, ενώ ο Βρετανός ομόλογός του στεκόταν ακριβώς δίπλα του.

«Θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν είμαστε πρόσφυγες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε πολίτες ενός κράτους που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που μπορούμε να δουλέψουμε ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, εντός της Ομοσπονδίας. Δεν θέλουμε να πάμε στη Βρετανία και να αρπάξουμε κάτι από τους Βρετανούς. Δεν θέλουμε να είμαστε παράσιτα. Θέλουμε να δουλέψουμε εκεί. Και βλέπω ότι οι Ούγγροι δουλεύουν πολύ καλά εκεί. Οι Ούγροι που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενισχύουν την οικονομία του, πληρώνουν περισσότερους φόρους σε σχέση με τα οφέλη που απολαμβάνουν. Πρέπει να απολαμβάνουν το σεβασμό και να μην υφίστανται διακρίσεις», δήλωσε ο Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος έχει εκφράσει κατ' επανάληψη την αποστροφή του για την παρουσία των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κλείνοντας τα σύνορα της χώρας του και επιβάλλοντας επιπλέον ελέγχους.

Πηγή: protothema.gr