Οργή Βατικανού για τον Θεό με το...καλάσνικοφ στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo

Gazzetta team
Οργή Βατικανού για τον Θεό με το...καλάσνικοφ στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo
Την αντίδραση της εφημερίδας του Βατικανού προκάλεσε το επετειακό εξώφυλλο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo που ένα χρόνο μετά το μακελειό με 12 νεκρούς στα γραφεία της, κυκλοφορεί με ένα απρόσμενο σκίτσο στο οποίο ο Θεός απεικονίζεται με καλάσνικοφ και αιματοβαμμένη περιβολή.

«Ένα χρόνο μετά: Ο δολοφόνος συνεχίζει να διαφεύγει» είναι ο τίτλος του επετειακού Charlie Hebdo, που συνοδεύει το μαύρο εξώφυλλο με το σκίτσο του Θεού με άγριο βλέμμα που τρέχει, έχοντας περασμένο στην πλάτη του ένα καλάσνικοφ.

Το νέο προκληκτικό σκίτσο έδωσε τροφή για ποικίλα σχόλια αλλά και για την έντονη αντίδραση του Βατικανού το οποίο μέσω της εφημερίδας L’Osservatore Romano, υπογραμμίζει ότι το Charlie Hebdo «χρησιμοποιεί τον Θεό για να αιτιολογήσει το μίσος» δείχνοντας «πραγματική βλασφημία».

Ένα χρόνο πριν, οι τζιχαντιστές αδερφοί Κουασί, είχαν εισβάλλει στα γραφεία της γαλλικής σατυρικής έκδοσης, εκτελώντας 12 ανθρώπους.

Αυτό ήταν το τίμημα για το γεγονός ότι το Charlie Hebdo συνήθιζε να δημοσιεύει σατυρικά σκίτσα γύρω από τον Μωάμεθ και το Ισλάμ.

Πηγή: ethnos.gr