Σύμφωνο Συμβίωσης: οι επόμενες διεκδικήσεις

Gazzetta team
Σύμφωνο Συμβίωσης: οι επόμενες διεκδικήσεις
Στις 7 Ιανουαρίου στις 19:30, το διαδικτυακό περιοδικό 3pointmagazine διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση στον πολυχώρο του Booze με θέμα το Σύμφωνο συμβίωσης και τις επόμενες διεκδικήσεις.

Λίγες βδομάδες μετά την ιστορική νίκη των αγώνων από τις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες και την θεσμική νομοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, το 3pointmagazine.gr συζητά για όσα μένουν ακόμη να διεκδικηθούν και για τους αγώνες που δεν τελείωσαν, αλλά τώρα αρχίζουν.

Η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου, το ζήτημα της υιοθεσίας/τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, η αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού χωρίς προϋποθέσεις των τρανς ατόμων είναι ορισμένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου στις 19:30 στον Πολυχώρο του Βοοze (:UPstairs).

Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους/τις χειριστές/ριες τους. Θα υπάρχει διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, προσφορά μελών της ομάδας ΛΟΑΤ ΑμεΑ.

Σχετικά με το 3pointmagazine.gr:

Το 3pointmagazine.gr αποτελεί περιοδικό πόλης που αναζητά τις ιστορίες των ανθρώπων της, πού διασκεδάζουν και τι σκέφτονται. Το περιεχόμενό του αφορά την κοινωνία, την τέχνη και τον αθλητισμό, με εστίαση σε νέα εγχειρήματα και νεανικές πρωτοβουλίες.

Είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο, ανεξάρτητο και εθελοντικό εγχείρημα, με οριζόντια ιεραρχία, με γνώμονα δράσης την διάθεση για μια διαφορετική δημοσιογραφία και ένα διαφορετικό πρότυπο εργασίας.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

Μαρίνα Γαλανού (πρόεδρος του ΣΥΔ – Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών)

Άλκης Δελαντώνης (πρώην ΛΟΑΤ ακτιβιστής)

Κωστής Λιερός (τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ)

Αλεζίνη Λόξα (Φοιτήτρια – Μέλος της ομάδας φύλου της Νομικής)

Αντώνης Σιγάλας (ΛΟΑΤ ακτιβιστής – μέλος της ΟΛΚΕ)

Παρέμβαση από την φεμινιστική ομάδα Κιουρί-at

Είσοδος Ελεύθερη

Η σελίδα του event στο Facebook: https://www.facebook.com/events/1538856643098273/