Ο «τεμπέλης» συγγραφέας του Game of Thrones που «σπάει ταμεία» (pics)

Gazzetta team
Ο «τεμπέλης» συγγραφέας του Game of Thrones που «σπάει ταμεία» (pics)
«Οι Άνεμοι του Χειμώνα (The Winds of Winter) δεν έχουν ολοκληρωθεί», έγραψε εχθές στο ιστολόγιο του ο συγγραφέας της λογοτεχνικής εποποιίας A Song of Ice and Fire, Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν και σκόρπισε απογοήτευση στους απανταχού αναγνώστες και οπαδούς.

Το γεγονός ότι ο διαβόητος για τον αργό ρυθμό παραγωγής σελίδων συγγραφέας έχασε (για δεύτερη φορά μετά το Χάλογουιν) την διορία που είχε από τους εκδότες του για να παραδώσει το τελικό χειρόγραφο του έκτου βιβλίου που γέννησε το Παιχνίδι του Στέμματος έως τις 31 Δεκεμβρίου, σημαίνει ότι ο έκτος κύκλος του Game of Thrones που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο ΗΒΟ τον Απρίλιο θα είναι και ο πρώτος κύκλος της σειράς που θα εξιστορεί τις περιπέτειες των Σταρκ και των άλλων προτού την αφηγηθεί ο Μάρτιν στα βιβλία του.

http://www.cinemablend.com/images/sections/72472/_1434397195.jpg

Μάλιστα, ο Μάρτιν όχι μόνο δεν έδωσε κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του χειρόγραφου αλλά πρόσθεσε ότι έχει κάποιους μήνες ακόμη πριν ολοκληρώσει τη συγγραφή «εάν και εφόσον το γράψιμο πάει καλά».

«Οι προθεσμίες μου προκαλούν άγχος», συμπλήρωσε μάλιστα ο συγγραφέας ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλάνε για έναν δημιουργό που αποφάσισε να ροκανίσει τα χρήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και να εγκαταλείψει την Καλίσι και τους δράκους της στην τύχη των σεναριογράφων.

http://cdn.crossmap.com/images/2/74/27476.jpg

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες για την περιουσία του αναφέρουν ότι αυτή ανέρχεται στα 65 εκατομμύρια δολάρια και οι ετήσιες απολαβές στα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τζορτζ Ρέιμοντ Μάρτιν είχε ένα όνειρο από μικρός. Να ταξιδέψει, να μπορέσει να φύγει απ' τη μικρή πόλη του και να γνωρίσει από κοντά όλα αυτά τα μέρη για τα οποία διάβαζε στα βιβλία. Αργότερα, για να το πετύχει αυτό θα έγραφε ο ίδιος τα δικά του βιβλία και θα ταξίδευε -αρχικά- με τη φαντασία του.

http://si.wsj.net/public/resources/images/BN-LX925_grrm10_G_20160102163245.jpg

Ως παιδί, ο Μάρτιν άρχισε να γράφει φανταστικές ιστορίες με τέρατα, που μάλιστα τις πουλούσε στα παιδιά της γειτονιάς.

Στην εφηβεία του άρχισε να διαβάζει φανατικά κόμικς και αγάπησε παθιασμένα τους καινοτόμους και εφευρετικούς σουπερήρωες της Marvel. Ήταν 15 ετών όταν πρωτοέγραψε μια επιστολή στο περιοδικό Fantastic Four, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος #20 τον Νοέμβριο του 1963. Συνέχισε να στέλνει καλογραμμένες επιστολές -είχε μεγάλη έφεση στο γράψιμο- και άλλοι νεαροί αναγνώστες που τις διάβαζαν του έγραφαν και έτσι ξεκίνησε να αλληλογραφεί με πολύ κόσμο που είχε τα ίδια ενδιαφέροντα με αυτόν.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, ο Μάρτιν έγραφε ήδη ιστορίες που δημοσιεύονταν σε διάφορα φανζίν και σύντομα κέρδισε κι ένα βραβείο για μια ιστορία του με σούπερήρωες που λεγόταν "Powerman vs. The Blue Barrier". Ήταν το πρώτο απ' τα πολλά βραβεία που θα ακολουθούσαν.

Το 1991 παράτησε για δεύτερη φορά μια έτοιμη, στρωμένη και πολύ προσοδοφόρα καριέρα, για να κάνει αυτό που ήθελε στ' αλήθεια και ξεκίνησε να γράφει ένα μυθιστόρημα που θα γινόταν το πρώτο απ' την επική σειρά του A Song of Ice and Fire (που θα γυριζόταν τελικά στην τηλεόραση με τον τίτλο Game of Thrones). Του πήρε πέντε χρόνια να το ολοκληρώσει. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1996 κι από τότε τίποτα δεν θα ήταν ξανά το ίδιο.

http://www.dayherald.com/wp-content/uploads/2015/08/Game-of-Thrones-Season-6.jpg

Πηγή: newmoney.gr