Ισραηλινοί ανάγκασαν το πλήρωμα να κατεβάσει δύο Παλαιστίνιους από πτήση Αθήνα-Τελ Αβίβ

Gazzetta team
Ισραηλινοί ανάγκασαν το πλήρωμα να κατεβάσει δύο Παλαιστίνιους από πτήση Αθήνα-Τελ Αβίβ
Τους χαρακτήρισαν «τρομοκράτες» και απαίτησαν τον εξονυχιστικό έλεγχό τους - Τελικά οι επιβάτες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο και αναχώρησαν την επομένη με άλλη πτήση.

Μια πτήση της Aegean που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Τελ Αβίβ, την Κυριακή το βράδυ, αναγκάστηκε να καθυστερήσει την απογείωσή της λόγω ενός επεισοδίου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ισραηλινοί επιβάτες, κατηγορούσαν δύο Παλαιστίνιους επιβάτες ότι μπορεί να είναι τρομοκράτες και αρνήθηκαν να καθίσουν στις θέσεις τους, αν αυτοί δεν απομακρύνονταν από το αεροσκάφος.

Το πλήρωμα της πτήσης, αν και αντιλήφθηκε την αναστάτωση, άργησε να καταλάβει το λόγο για τον οποίο είχαν ανάψει τα αίματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Maariv, το πλήρωμα συνέχισε τις ετοιμασίες, την ώρα που οι δυο επιβάτες από την ανατολική Ιερουσαλήμ, δέχονταν βροχή τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Τελικά οι δύο Παλαιστίνιοι απομακρύνθηκαν, όμως οι απαιτήσεις των Ισραηλινών επιβατών δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς επέμειναν να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στις αποσκευές τους, σύμφωνα με το Israel Radio.

Μέλη του πληρώματος της Aegean, επιβεβαίωσαν το γεγονός της καθυστέρησης, όπως και τους λόγους αυτής: «Μια ομάδα Ισραηλινών ζήτησε επίμονα, να ελεγχθούν δυο επιβάτες, για λόγους ασφαλείας. Αν και είναι ατυχές το γεγονός ότι οι δυο επιβάτες, έπεσαν θύμα ρατσιστικής αντιμετώπισης, ο πιλότος, σκεπτόμενος πως πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια των επιβατών και της πτήσης, ένιωσε υποχρεωμένος να καθυστερήσει την πτήση, να καλέσει την αστυνομία, ώστε να ελεγχθούν οι ταυτότητες και τα χαρτιά των δυο επιβατών».

Τα χαρτιά των δυο Παλαιστινίων ελέγχθηκαν, βρέθηκαν εντάξει, όμως μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων αντέδρασε, παρά το γεγονός πως δόθηκαν διαβεβαιώσεις από το πλήρωμα, και απαιτήθηκε η απομάκρυνση των δυο «τρομοκρατών». Τελικά στους δυο Παλαιστίνιους, προσφέρθηκε κατάλυμα σε ξενοδοχείο για το βράδυ και εισιτήριο για πτήση προς Τελ Αβίβ την επόμενη μέρα.

Εκπρόσωπος της Aegean είπε στον Independent, πως η ίδια προσφορά έγινε σε οποιονδήποτε επιβάτη δεν ένιωθε την ασφάλεια να ταξιδέψει με τη συγκεκριμένη πτήση, χωρίς όμως το δωρεάν εισιτήριο της επόμενης μέρας. «Το επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η πτήση για περίπου δυο ώρες, είναι ένα ατυχές γεγονός. Είναι όμως ευτυχές, το ότι οι δυο Παλαιστίνιοι, δέχτηκαν να συνεργαστούν και να πετάξουν με άλλη πτήση, την επόμενη μέρα».

Πηγή: protothema.gr