Telegraph: Σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές η Αθήνα

Gazzetta team
Telegraph: Σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές η Αθήνα
Η υπόσχεση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων φέρνει την Αθήνα σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές, μήνες μετά το νέο πρόγραμμα, γράφει η Telegraph.

Οι δαπάνες για τις συντάξεις έχει αποδειχθεί το βασικό εμπόδιο μεταξύ Ελλάδας και δανειστών κατά τη διάρκεια των βασανιστικών διαπραγματεύσεων του τελευταίου χρόνου, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα. Το ΔΝΤ πίεσε πιο σκληρά για γενναίες περικοπές, οδηγώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαιτήσει να μην μετάσχει το Ταμείο στο νέο πρόγραμμα, υπενθυμίζει η Telegraph.

Οι Ελληνες έχουν δει τις συντάξεις τους να μειώνονται κατά 40% τα τελευταία πέντε χρόνια, μία συρρίκνωση που κρίθηκε αντισυνταγματική από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, σημειώνει ακόμη το δημοσίευμα, το οποίο παραθέτει όμως και έναν πίνακα σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη δαπάνη για συντάξεις- επί ποσοστού του ΑΕΠ- στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι μεταρρυθμίσεις θα συζητηθούν με τους δανειστές πριν από την αξιολόγηση του προγράμματος, μέσα σε αυτό το μήνα.



Πηγή: iefimerida.gr