Και το Κουβέιτ αποσύρει τον πρέσβη του από το Ιράν

Gazzetta team
Και το Κουβέιτ αποσύρει τον πρέσβη του από το Ιράν
Δεν διασαφηνίζει με ποιο τρόπο θα επηρεαστούν οι σχέσεις του κράτους με την Τεχεράνη -Οξύνεται η ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στη Μέση Ανατολή.

Μετά τα διπλωματικά επεισόδια με τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ ανακαλεί τον πρέσβη του στο Ιράν.

Η ανακοίνωση της απόφασης αυτής, η οποία ήρθε μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων του Κουβέιτ, δεν διασαφηνίζει με ποιο τρόπο θα επηρεαστούν οι σχέσεις του κράτους με τον Ιράν.

Η επίθεση «αποτελεί κατάφωρη προσβολή των διεθνών συμφωνιών και κανόνων και σοβαρή παραβίαση των δεσμεύσεων του Ιράν ως προς την ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών και την προστασία των διπλωματών", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Κουβέιτ», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kuna.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως επακόλουθο της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας με τον Ιράν, μετά από κλιμάκωση που επήλθε ύστερα από με την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να εκτελέσει τον σημαντικότερο υπερασπιστή της σιιτικής μειονότητας της Σαουδικής Αραβίας, σιίτη κληρικό Νιμρ αλ Νιμρ.

Σύμμαχοι της Σαουδική Αραβίας, όπως το Μπαχρέιν και το Σουδάν έχουν ήδη διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το κράτος του Ιράν, συμβάλλοντας σε ακόμα μεγαλύτερη όξυνση της ήδη τεταμένης ατμόσφαιρας στη Μ. Ανατολή.

Πηγή: protothema.gr