Εκλογές ΝΔ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης

Gazzetta team
Εκλογές ΝΔ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα δηλώσει σήμερα αν θα υποστηρίξει ανοιχτά μία από τις δύο υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΔ ή θα τηρήσει στάση ουδετερότητας. Συνέντευξη τύπου από τον Β. Μεϊμαράκη - Διαρκείς επαφές Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη με γαλάζια στελέχη και μέλη του κόμματος - Στην τελετή για τον καθαγιασμό των υδάτων την Τετάρτη ο Μητσοτάκης.

Με ενδιαφέρον αναμένουν σήμερα οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ την τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος θα ανοίξει τα χαρτιά του αποκαλύπτοντας αν θα στηρίξει έναν εξ αυτών. Οι ψηφοφόροι που τον στήριξαν στον πρώτο γύρο (82.000 άλλως το 20,3%) θα κληθούν να επιλέξουν την Κυριακή μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι επίσης βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ο πρώτος και να συναντηθεί με στελέχη της παράταξης ο δεύτερος.



Στις 13:30 λοιπόν στο γραφείο του, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απ. Τζιτζικώστας θα αποκαλύψει τις προθέσεις του στους δημοσιογράφους. Καθώς σημαντικό μέρος των υποστηρικτών του συνδέεται με την καραμανλική πτέρυγα, ακόμη και τήρηση εκ μέρους του ουδέτερης στάσης εκτιμάται ότι θα πριμοδοτήσει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Στην αντίθετη περίπτωση – υποστήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη (τον οποίο άλλωστε έχει ήδη δηλώσει ότι στηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης) θα είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς την κατάληξη της Κυριακής. Πάντως ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν κρύβει την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα της εσωκομματικής κάλπης.

Εντωμεταξύ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, πριν από τις δηλώσεις Τζιτζικώστα, στις 11:30 στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» της Θεσσαλονίκης. Ήδη ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιεί από το μεσημέρι της Δευτέρας επαφές με δημάρχους, διοικήσεις επιμελητηρίων, στελέχη του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου, περιφερειακούς συμβούλους της Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής επιστημονικών φορέων, εκπροσώπους πολυτέκνων και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Από πλευράς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης – που επίσης θα έχει συναντήσεις με στελέχη και μέλη του κόμματος - μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα παραστεί την Τετάρτη στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης.


Πηγή: skai.gr