Μητσοτάκης: Μπορώ να κερδίσω τον Τσίπρα

Gazzetta team
Μητσοτάκης: Μπορώ να κερδίσω τον Τσίπρα
«Δεν θα παίξουμε στη Ν.Δ. το παιχνίδι του ταξικού διαχωρισμού διότι κάνει κακό στην παράταξη», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ .

Τις προτεραιότητές του ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας παράλληλα κριτική στον συνυποψήφιό του Ευάγγελο Μεϊμαράκη.


«Έχω τη δυνατότητα να ανανεώσω τη Νέα Δημοκρατία, να την ξανακάνω πολιτικά ανταγωνιστική, να τη διευρύνω προς το χώρο του μετριοπαθούς κέντρου και τελικά να κερδίσω τις επόμενες εκλογές, διότι αυτό είναι το διακύβευμα ενός κόμματος εξουσίας όπως είναι η Νέα Δημοκρατία. Αυτό δεν θα γίνει επιλέγοντας μια λύση στασιμότητας αλλά επιλέγοντας μια λύση ανανέωσης», σημείωσε σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION 24».

Αναφερόμενος στον συνυποψήφιο του σημείωσε: «Μου κάνει εντύπωση που ο κ. Μεϊμαράκης θυμήθηκε να ασκήσει κριτική για τις απολύσεις των καθαριστριών τώρα. Θα περίμενα να θυμηθεί και το υπόλοιπο έργο στο ΥΔΜΗΔ. Δεν πρέπει να υιοθετούμε στη Νέα Δημοκρατία τον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι λιγότερο κοινωνικά ευαίσθητος. Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Είμαι πιστός στις βασικές αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια δυο σημαντικές αξίες: την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ότι ο πολιτικός πρέπει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός Εάν είναι κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική το ρουσφέτι τότε λυπάμαι αλλά δεν είμαι κοινωνικά ευαίσθητος. Αλλά εάν είναι κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική η στήριξη της μέσης εκπαίδευσης για την οποία έχω κάνει μεγάλο αγώνα τότε ναι διεκδικώ τον τίτλο του κοινωνικά ευαίσθητου».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα παίξουμε στη Νέα Δημοκρατία το παιχνίδι του ταξικού διαχωρισμού διότι κάνει κακό στην παράταξη».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, σημείωσε ότι αθετούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί μείωσης συντάξεων. «Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη μείωση συντάξεων», τόνισε.

«Το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος είναι ότι χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που αντέχει ο ίδιος ο προϋπολογισμός. Έχουμε μικρότερο αριθμό εργαζομένων έναντι συνταξιούχων. Εάν δεν πάρει μπρος η οικονομία και δεν έρθουν επενδύσεις δεν θα λυθεί το πρόβλημα», πρόσθεσε.

«Η Νέα Δημοκρατία θα έχει σύντομα δημοσκοπικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορώ να κερδίσω τον κ. Τσίπρα. Εάν εκλεγώ Πρόεδρος σημαίνει ότι η κοινωνία είναι πλέον ώριμη να ακούσει την αλήθεια», τόνισε.

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα στην ΝΔ, σημείωσε: «Μια εικόνα που δεν πρόκειται να δεχθώ ως Πρόεδρος είναι τα άδεια έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Οι βουλευτές θα αξιολογούνται από τη συμμετοχή τους και την ποιότητα των παρεμβάσεών τους. Επίσης θα προωθήσω πολύ σημαντικές αλλαγές στον οργανωτικό βραχίωνα της Νέας Δημοκρατίας και στη στελέχωση των ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που εκλεγώ Πρόεδρος, χρέος μου είναι την επόμενη μέρα να εκφράσω την όλη Νέα Δημοκρατία και να ξεχάσω τις όποιες διαχωριστικές γραμμές μπορεί να προέκυψαν.Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχω μια καλή προσωπική σχέση και θέλω να τη διαφυλάξω».


Πηγή: protothema.gr