Τα 10 κορυφαία gadgets του τεχνολογικού κόσμου (pics+vids)

Gazzetta team
Τα 10 κορυφαία gadgets του τεχνολογικού κόσμου (pics+vids)
Για μια ακόμη χρονιά ο κόσμος της τεχνολογίας παρουσίασε ενδιαφέροντα επιτεύγματα, τόσο με τη μορφή επιστημονικών εφευρέσεων που δεν αφορούν το καταναλωτικό κοινό, όσο και με τη μορφή προϊόντων για ευρεία κατανάλωση.

Για μια ακόμη χρονιά ο κόσμος της τεχνολογίας παρουσίασε ενδιαφέροντα επιτεύγματα, τόσο με τη μορφή επιστημονικών εφευρέσεων που δεν αφορούν το καταναλωτικό κοινό, όσο και με τη μορφή προϊόντων για ευρεία κατανάλωση.

Το περιοδικό TIME συγκέντρωσε τα 10 κορυφαία gadgets για το 2015. Σε αυτά περιλαμβάνονται προϊόντα από γνωστούς κολοσσούς της τεχνολογίας, πρωτότυπα gadgets, αλλά και… σκάφη που χρησιμοποιούνται στην εξερεύνηση του διαστήματος…

Δείτε τη σχετικά λίστα, σύμφωνα πάντα με το TIME…

10. Φωτογραφική μηχανή Light L16

googl03

Παρόλο που τα smartphones τείνουν να αντικαταστήσουν τις αυτόνομες φωτογραφικές μηχανές, ο κόσμος της εικόνας συνεχίζει να δημιουργεί πρωτοποριακά προϊόντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτογραφική μηχανή Light L16 που διαθέτει φουτουριστικό σχεδιασμό, ενσωματώνοντας στην πραγματικότητα 16 ξεχωριστές κάμερες σε ένα σώμα!

Έτσι, κάθε φορά τραβάμε μια φωτογραφία, η L16 χρησιμοποιεί μέχρι και 10 φακούς παράλληλα και κατόπιν συνενώνει τις λήψεις σε μια σύνθεση υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το βάθος πεδίου ακόμη και μετά τη λήψη της φωτογραφίας, πράγμα αδύνατο με τις περισσότερες μηχανές.

9. Σκληρός δίσκος Samsung 16TB SSD

googl08

Αν και μάλλον φαντάζει ανόητο να θεωρείται σπουδαίο επίτευγμα ένας σκληρός δίσκος, ο νέος SSD Samsung καταφέρνει ουκ ολίγες πρωτιές: αρχικά είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε χωρητικότητα σκληρούς δίσκους που κυκλοφορούν εκεί έξω. Έπειτα, αυτό το επιτυγχάνει όντας SSD κι όχι μαγνητικός.


Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, το TIME επισημαίνει ότι η βασική έκδοση ενός iPhone μπορεί να αποθηκεύσει λιγότερο από το 2% των δεδομένων του δίσκου αυτού.

8. LittleBits Gizmos & Gadgets kit googl
Οι γονείς ακούνε συνέχεια πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά τους να έχουν τις βασικές γνώσεις στη φυσική, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, είναι τα παιδιά να παίξουν με το κιτ «LittleBits Gizmos & Gadgets», το οποίο περιλαμβάνει έγχρωμα κυκλώματα, πίνακες ελέγχου και καλώδια, με τη βοήθεια των οποίων μπορούν να μάθους πώς λειτουργούν οι κονσόλες και τα smartphones.



Με λίγα λόγια το κιτ «αποκαλύπτει» το «μαγικό κόσμο» πίσω από το κάλυμμα των συσκευών…

7. Garmin Varia
Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές στις ΗΠΑ, το 2013, 741 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία με ποδήλατα. Λύση έρχεται να δώσει η συσκευή Varia της Garmin η οποία προσθέτει υψηλή τεχνολογία σε ένα ποδήλατο. Με το Garmin Varia, ένα απλό δίκυκλο εξοπλίζεται με οθόνη και αισθητήρες ώστε ο ποδηλάτης να ενημερώνεται πότε ένα αυτοκίνητο τον πλησιάζει από πίσω.

Η τεχνολογία αυτή καθιστά ασφαλέστερη την κυκλοφορία ποδηλάτων σε δρόμους με πυκνή κυκλοφορία.

6. DJI Inspire
Τα οικιακά drones γίνονται τα τελευταία χρόνια όλο και πιο δημοφιλή. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η σειρά Phantom της DJI, η οποία σημειώνει εξαιρετικές πωλήσεις. Το Inspire από την άλλη, είναι το ακριβό «αδελφάκι» του Phantom, καθώς διαθέτει… εξωγήινη εμφάνιση! Μεταξύ άλλων έρχεται εξοπλισμένο με κάμερα υπέρ-υψηλής ανάλυσης 4k.

Η τιμή του βέβαια είναι τσουχτερή καθώς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κοστίζει περίπου 2.600 δολάρια (ήτοι 2.380 ευρώ)!

5. OnePlus 2
Ο μικρός κινεζικός κατασκευαστής smartphone OnePlus έχει όλες τις προϋποθέσεις να ανέλθει στην τεράστια βιομηχανία των «έξυπνων» τηλεφώνων. Η τελευταία ναυαρχίδα του ακούει στο όνομα OnePlus 2 και προσφέρει επιδόσεις της ανώτερης κατηγορίας, στην τιμή των εισαγωγικών μοντέλων!

Πωλείται στην Αμερική προς 329 δολάρια (300 ευρώ) και διαθέτει: οθόνη 5,5 ιντσών και ανάλυσης 1080 x 1920 pixels, επεξεργαστή Quad-core 1.56 GHz Cortex-A53, 3 GB RAM, κάμερα 13 MP, ενώ «τρέχει» Android 5.1 (Lollipop). Μάλιστα, για να αγοράσει κάποιος το OnePlus 2 στις ΗΠΑ χρειάζεται πρόσκληση από κάποιον, ένα τρικ που βοήθησε να δημιουργηθεί ντόρος γύρω από τη συσκευή.

4. Το διαστημικό σκάφος New Horizons
Το New Horizons της NASA εκτοξεύτηκε το 2006. Ωστόσο, έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2015 για να έρθει η στιγμή του να «λάμψει»! Στις 14 Ιουλίου, το σκάφος έφτασε τελικά κοντά στον Πλούτωνα και τράβηξε φωτογραφίες κατά τη στιγμή της διέλευσης του. Κατόπιν, το σκάφος άρχισε να στέλνει στη Γη πολύτιμα δεδομένα που οδήγησαν σε «εκπληκτικές ανακαλύψεις» σύμφωνα και με τη NASA, όπως ότι ο Πλούτωνας διαθέτει μπλε ουρανό και παγωμένο νερό στην επιφάνειά του.
googl06
3. Το αυτόνομα όχημα της Google
Τι μπορούν να δημιουργήσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες όταν δεν απαιτείται να οδηγεί κάποιος το όχημα; Μια ένδειξη μάς έδωσε φέτος η Google, με το αυτόνομο όχημα που παρουσίασε. Εξωτερικά θυμίζει ένα VW Beetle, ενώ στο εσωτερικό την προσοχή δεν τραβάει πλέον την προσοχή το άχρηστο τιμόνι, αλλά όλα τα υπόλοιπα.

Η Google δεν σχεδιάζει να φέρει το συγκεκριμένο μοντέλο στην αγορά, καθώς πρόκειται για δοκιμαστικό πρωτότυπο για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

2. Το φορητό σκούτερ που ισορροπεί μόνο του
Το ηλεκτροκίνητο CoolReall Self Balancing Scooter έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές αφού εθεάθησαν να το χρησιμοποιούν σταρ όπως ο Justin Bieber και ο Wiz Khalifa. Πρόκειται για ένα φορητό μέσο μεταφοράς με δύο ρόδες που ισορροπεί μόνο του! Αν και αναμενόταν να σημειώσει εμπορική επιτυχία τις φετινές γιορτές, το CoolReall δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα εξαιτίας προβλημάτων που έχουν προκύψει με παραβίαση πατεντών.
cooltrf
1. Τα HoloLens της Microsoft
Την ώρα που οι τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας παραμένουν σε νηπιακό επίπεδο όσον αφορά την διάδωσή τους, η Microsoft παρουσίασε φέτος τα HoloLens, τα πρώτα τρισδιάστατα γυαλιά της, με τα οποία επιχειρεί μια καινοτομία: να συνδυάσει τον πραγματικό κόσμο με τον εικονικό.

Φορώντας τα HoloLens, ο χρήστης θα δει ολογραφικές εικόνες να εμφανίζονται γύρω από το φυσικό περιβάλλον. Έτσι, η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη σε επαγγελματίες από χειρούργους μέχρι… αστροναύτες!

Πηγή: newsbeast.gr