Τσίπρας: «Όνειρο θερινής νυκτός» η οικουμενική

Gazzetta team
Τσίπρας: «Όνειρο θερινής νυκτός» η οικουμενική
Πιστεύω ότι τελικά ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερος των 153 δηλώνει ο πρωθυπουργός.

«Όνειρα θερινής νυκτός» χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης επιμένοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι συμπαγής ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό.


«Η ψήφιση του ασφαλιστικού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις επόμενες γενιές, που δικαιούνται κοινωνική προστασία. Γι' αυτό και πιστεύω ότι τελικά ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερος των 153» δηλώνει ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι είναι τα σενάρια περί οικουμενικής προωθούνται από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

Στέλνει, επίσης, μήνυμα προς τους δανειστές μέσω της συνέντευξής του στη Real News ότι «θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες».

Χαρακτηρίζει το 2016 χρονιά της επιστροφής μετά από έξι χρόνια κρίσης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ανοίγει μια καινούρια σελίδα για τον τόπο και ότι βρίσκεται πλέον πιο κοντά ο στόχος να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τη θηλιά της εποπτείας. «Η Ελλάδα το 2016 βγαίνει από την κρίση και ανακάμπτει, και θα πετύχει όχι μόνο την έξοδο από την επιτροπεία των δανειστών αλλά και μεγάλες θεσμικές τομές που μέχρι τώρα κανείς δεν τόλμησε», υπογραμμίζει.

Τέλος, εκτιμά ότι οι επιτυχίες της κυβέρνησης τη νέα χρονιά θα φέρουν διεργασίες και εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς και προσθέτει πως αν θέλουν κάποιοι να στηρίξουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια είναι βεβαίως ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι με όρους πολιτικής συναλλαγής.

Πηγή: protothema.gr