Σκηνές από ταινία στη Γλυφάδα: Έφοδος για ναρκωτικά σε μεζονέτα

Gazzetta team
Σκηνές από ταινία στη Γλυφάδα: Έφοδος για ναρκωτικά σε μεζονέτα
Πώς έφτασαν οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού στο σπίτι των νοτίων προαστίων - Ο 28χρονος γιος του συνελήφθη με μισό κιλό κοκκαΐνη και 1,5 κιλό χασίς - Το protothema.gr παρουσιάζει τη δικογραφία της υπόθεσης

Σκηνές από αστυνομική ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν παραμονές Χριστουγέννων στο σπίτι γνωστού γιατρού μετά από “καρφωτή” ότι στη μεζονέτα κρύβονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που καταγγέλθηκε ότι διακινούσε ο 28χρονος γιος του. Μάλιστα, οι “ράμπο” των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα για να εισβάλουν στο σπίτι αφού ο γιατρός και η σύζυγος του φώναζαν και αρνούνταν να ανοίξουν. Ο γιος που απουσίαζε από το σπίτι συνελήφθη ανήμερα των Χριστουγέννων σε τυχαίο έλεγχο των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στον Άλιμο και αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. Οι γονείς του και η αδελφή του αφέθησαν ελεύθεροι.

Ο 28χρονος, ο οποίος στα 18 του είχε καταδικαστεί για δολοφονία και στη συνέχεια για τρεις ληστείες, είναι ο πρώτος κρατούμενος στην Ελλάδα που κατάφερε μέσα από το κελί του να σπουδάσει λογιστική. Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται, δεν κατάφερε να μπει στο σωστό δρόμο, βγαίνοντας τον περασμένο Μάιο από τη φυλακή.

Το protothema.gr. παρουσιάζει τη δικογραφία της υπόθεσης μέσα από την οποία περιγράφεται λεπτό προς λεπτό η κινηματογραφική υπόθεση. Συγκεκριμένα όπως περιγράφει στην κατάθεση της η λιμενοφύλακας που υπηρετεί στην Ασφάλεια του Λιμενικού στον Πειραιά “Πριν περίπου μια εβδομάδα, έλαβα ανώνυμη τηλεφωνική κλήση από άγνωστο ημεδαπό άνδρα ο οποίος μου είπε ότι κάποιος (σ.σ αναφέρει το όνομα και το επώνυμο του 28χρονου συλληφθέντα) κατέχει και διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαίνης. Τις εν λόγω ναρκωτικές ουσίες τις φυλάει στην οικία που διαμένει επι της οδού (σ.σ αναφέρει το όνομα του δρόμου) στη Γλυφάδα. Ύστερα από αξιοποίηση αυτής της πληροφορίας και μετά από έρευνα που διεξήγαγε η υπηρεσία μας διαπιστώθηκε ότι όντως πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο, έχει δε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για σωρεία έκνομων ενεργειών όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση , πράξη για την οποία καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, παράβαση του νόμου περί όπλων το 2011 στη Ζάκυνθο αλλά και άλλες υποθέσεις με ναρκωτικά”.

Έτσι, ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης... Τελικά, αποφασίστηκε παραμονές Χριστουγέννων να γίνει έφοδος στη μεζονέτα της Γλυφάδας. Όπως περιγράφει στην κατάθεση του ο επικεφαλής των ερευνών “Γύρω στις 14:00, κατόπιν ενημέρωσης που έγινε στην υπηρεσία μου, μεταβήκαμε στην περιοχή της Γλυφάδας στην οικία της οδού (σ.σ αναφέρεται η οδός), όπου κατοικεί ο 28χρονος και σύμφωνα με καταγγελία φέρονταν να κατέχει και να διακινεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές όπως για ανθρωποκτονία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Λόγω όλων αυτών αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί είσοδος στην οικία από κλιμάκιο ειδικών αποστολών Λ.Σ. Πράγματι, στις 15:50 πραγματοποιήθηκε είσοδος στην οικία με τη συνδρομή του κλιμακίου των ειδικών αποστολών, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Φθάνοντας στην εξώπορτα του σπιτιού, η οποία ήταν ξύλινη με τζάμι στη μέση, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός άνδρα μεγάλης ηλικίας στον οποίο ανακοινώθηκε πολλές φορές τόσο η ιδιότητα μας όσο και ο σκοπός της παρουσίας μας στο χώρο, αυτός αρνείτο επίμονα να ανοίξει την πόρτα. Λόγω της επικινδυνότητας, αφενός της έκθεσης εμού και των συναδέλφων μου σε κοινόχρηστο χώρο που είχε και άλλες πόρτες που δεν είχαν ελεγχθεί, αφετέρου της μεγάλης πιθανότητας να αδειάσει τα ναρκωτικά στη λεκάνη της τουαλέτας ή να βρει χρόνο ο 28χρονος να προσεγγίσει κάποιο όπλο που μπορεί να είχε εντός της οικίας του, αποφασίστηκε το σπάσιμο της κλειδαριάς της πόρτας από το κλιμάκιο χρησιμοποιώντας ειδικό εργαλείο. Εισήλθε το κλιμάκιο στον εσωτερικό χώρο της οικίας προκειμένου να τον ελέγξει και να τον ασφαλίσει για να πραγματοποιηθεί η έρευνα ενώ ταυτόχρονα τόσο ο πατέρας του προαναφερομένου όσο και η μητέρα του φωνασκούσαν και απειλούσαν παρεμποδίζοντας την έρευνα. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη τούβλο μεικτού βάρους 328 γραμμάρια, κοκαΐνη κονιορτοποιημένη 28 γραμμάρια, κοκαίνη βραχάκι 84 γραμμάρια και άλλη συσκευασία με κοκαίνη 10.2 γραμμαρίων. Συνολικά 450.2 γραμμάρια όπως επίσης συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε φούντα (σκανγκ) βάρους 1298 γραμμαρίων”.

Η νομική άποψη

Οι συνήγοροι των τεσσάρων κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου και Μανώλης Αναστασάκης μιλώντας στο protothema.gr για την υπόθεση τονίζουν πως “εκφράζουμε την ικανοποίηση μας διότι οι τρεις εκ των τεσσάρων εντολέων μας αφέθησαν ελεύθεροι πείθοντας όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος τους δικαστικούς λειτουργούς για την αθωότητα τους. Όσον δε αφορά στον τέταρτο κατηγορούμενο ο οποίος κατά δήλωση του είναι εξαρτημένο από ναρκωτικές ουσίες άτομο, εάν αυτή η εξάρτηση αποδειχθεί υπαρκτή και αληθής, τότε έχουμε την πεποίθηση ότι στην πορεία της ανάκρισης θα τύχει επιεικέστερης μεταχείρισης”.

Πηγή: protothema.gr