Εξαγριωμένοι Ιρανοί έκαναν γυαλιά καρφιά την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Gazzetta team
Εξαγριωμένοι Ιρανοί έκαναν γυαλιά καρφιά την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας
Έκκληση για ηρεμία από το υπουργείο Εξωτερικών της Τεχεράνης

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, καθώς αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν εξαγριωμένους διαδηλωτές, οι οποίοι εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο κτίριο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη, σπάζοντας έπιπλα και ανάβοντας φωτιές, έπειτα από την εκτέλεση από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Χοσέιν Τζάμπερ Ανσάρι απηύθυνε επίσης έκκληση για ηρεμία και τόνισε πως δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άλλες διαδηλώσεις γύρω από τις διπλωματικές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την –άδικη όπως την χαρακτήρισαν– εκτέλεση του Νιμρ αλ-Νιμρ, ενός εξέχοντος ιερωμένου της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας, ο οποίος κατηγορήθηκε για υποκίνηση της βίας εναντίον της αστυνομίας.

Τότε εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας και άναψαν φωτιές μέσα στο κτίριο, πριν απομακρυνθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν διαδηλωτές να σπάνε έπιπλα μέσα στο κτίριο της πρεσβείας.

Αργότερα, εικόνες έδειξαν την αστυνομία να περιφρουρεί τις εγκαταστάσεις της πρεσβείας καθώς πυροσβεστικήες δυνάμεις έσβηναν τις φλόγες στο κτίριο. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης ήταν στο σημείο για την αποκατάσταση της τάξης, σύμφωνα με το ISNA.

Πηγή newsbeast.gr