«Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων» ζητά η Φώφη Γεννηματά

Gazzetta team
«Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων» ζητά η Φώφη Γεννηματά
Είναι ώρα για νέο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, που είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την δύσκολη συγκυρία, τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Κάλεσμα στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας με προγραμματική συμφωνία που θα οδηγήσει την χώρα έξω από την κρίση, κάνει με σημερινό της άρθρο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά με εθνική συνεννόηση και ενότητα. Είναι ώρα να διαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε ένα νέο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης με κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προγραμματική συμφωνία για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης και της σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση» γράφει χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά σε άρθρο της με τίτλο «Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ - Ένας χρόνος χαμένος» που δημοσιεύθηκε στον Ελεύθερο Τύπο.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, που όπως εξηγεί αναλυτικά απέτυχε σε όλους τους τομείς και διέψευσε όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, καταλήγει πως μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι «ο μόνος τρόπος για να ανταποκριθούν τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα στην σημερινές αναγκαιότητες της πολύ δύσκολης συγκυρίας για την χώρα και την οικονομία».

Ολόκληρο το άρθρο της Φώφης Γεννηματά:
«Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ - Ένας χρόνος χαμένος
Ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει, δυστυχώς δεν είναι καθόλου θετικός για τον τόπο μας. Για την ακρίβεια είναι μακράν ο χειρότερος από την μεταπολίτευση και μετά. Πριν ένα χρόνο, ο λαός μας έβλεπε μετά από τέσσερα σκληρά χρόνια θυσιών και προσπαθειών, φως στο τούνελ. Φτάσαμε στη πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό. Είχαμε βάσιμες προσδοκίες για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρωτογενή πλεονάσματα, μείωση της ανεργίας, και του χρέους. Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η χώρα πισωγύρισε, βρέθηκε στα πρόθυρα του Grexit. Αντί να βγούμε από το Μνημόνιο παραλίγο να βγούμε από το ευρώ.
Το ψέμα και η διγλωσσία έχουν κοντά ποδάρια. Αποκαλύπτονται, απογοητεύουν και εξοργίζουν τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας μας διαβεβαίωνε ότι θα παίζει τον ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη. Τελικά εμάς χορεύουν στο ταψί. Το κόστος της 10μηνης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι βαρύ για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για όλους μας. Η ύφεση επέστρεψε, η ανεργία μεγαλώνει, το χρέος εκτινάσσεται. Οι Τράπεζες δόθηκαν αντί «πινακίου φακής» σε ξένα funds. Τα κοράκια κατά τον κ. Τσίπρα που έγιναν τώρα αρνάκια.
Η Ελλάδα βιώνει σήμερα και πάλι την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Η Κυβέρνηση έχει ολοκληρωτικά εγκλωβιστεί στην μέγγενη του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε. Μέρα με τη μέρα, μέτρο με το μέτρο οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ το κάνουν σημαία τους. Κλαψουρίζουν, αλλά αμφίθυμοι να κινηθούν προς τα εμπρός, αδύναμοι να σχεδιάσουν, να διαπραγματευτούν, παραδίδονται άνευ όρων.
Οι συνταξιούχοι είδαν ήδη τις συντάξεις τους να μειώνονται και απειλούνται με νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές, αύξηση εισφορών, κατάργηση του ΕΚΑΣ. Οι αγρότες απειλούνται με εξοντωτική φορολόγηση. Οι μικρομεσαίοι πλήττονται από τα capital controls, την αύξηση της φορολογίας, την έλλειψη χρηματοδότησης. Κάθε μέρα κλείνουν 89 μικρές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις βλέπουν ότι τα δάνειά τους παραδίδονται σε ξένα funds, η οικονομία αφελληνίζεται.
Για τους πολίτες που βιώνουν την φτώχεια έχουμε μεγάλες μειώσεις σε όλα τα επιδόματα. Ακόμα και το επίδομα θέρμανσης περικόπτεται κατά 50%. Τα περίφημα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της φτώχειας, ήταν μόνο 108 εκ. ευρώ, ενώ πέρυσι δόθηκαν 450 εκ. ευρώ.
Οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι μέτοχοι, τα Ασφαλιστικά ταμεία με την εξαΰλωση της αξίας των μετοχών τους έχασαν περίπου 30 δισ. Τα νοικοκυριά επιβαρύνονται με νέους φόρους, τα σπίτια απειλούνται με πλειστηριασμούς. Οι άνεργοι αυξήθηκαν, επενδύσεις δεν γίνονται, θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται, το ΕΣΠΑ καρκινοβατεί, ο Αναπτυξιακός Νόμος είναι ένα φάντασμα.
Το πολυδιαφημισμένο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης αποδείχτηκε η νέα απάτη, που ναυάγησε πρόσφατα στην Βουλή μέσα στα νερά της προχειρότητας και της αναξιοπιστίας. Παλαιότερα δικά μας μέτρα όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κοινωνική εργασία, ενισχυτική διδασκαλία επρόκειτο να νομοθετηθούν ως νέα, χωρίς όμως επεξεργασία και κοστολόγηση. Και αυτά σε συνδυασμό με ακοστολόγητα ρουσφέτια χαριστικές και πελατειακές ρυθμίσεις για να συνεχίσουν την άλωση του κράτους από τον κομματικό τους στρατό. Η ταπεινωτική υποχώρηση βέβαια δεν μας εφησυχάζει .
Η χώρα μας πορεύεται χωρίς πυξίδα, το κυβερνητικό καράβι μπάζει νερά. Είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά με εθνική συνεννόηση και ενότητα. Είναι ώρα να διαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε ένα νέο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης με κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προγραμματική συμφωνία για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης και της σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση. Αυτός κατά τη γνώμη μας είναι ο μόνος τρόπος για να ανταποκριθούν τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα στην σημερινές αναγκαιότητες της πολύ δύσκολης συγκυρίας για την χώρα και την οικονομία. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να βγούμε από την καταστροφική περιδίνηση.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε μια πρώτη πολύ θετική καταγραφή στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Έχει μια δυναμική παρουσία στη Βουλή αλλά και παντού σε όλη την Ελλάδα, βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση, διευρύνεται και δυναμώνει. Το κάλεσμα μας για ενότητα και κοινή δράση στις ευρύτερες δυνάμεις τις κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας είναι διαρκές. Οι πρωτοβουλίες μας είναι συνεχείς και πιστεύουμε πως το εγχείρημα που ξεκίνησε με επιτυχία από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις πολιτικές κινήσεις της κεντροαριστεράς, σύντομα θα οδηγήσει στον μεγάλο και ισχυρό πολιτικό συνασπισμό δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας».

Πηγή: protothema.gr