ΗΠΑ: Το Τέξας επιτρέπει σε 1 εκατομμύριο κατοίκους την φανερή οπλοφορία

Gazzetta team
ΗΠΑ: Το Τέξας επιτρέπει σε 1 εκατομμύριο κατοίκους την φανερή οπλοφορία
Στην εποχή της... Άγριας Δύσης επιστρέφει η πολιτεία του Τέξας καθώς την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την ελεύθερη οπλοφορία σε δημόσιους χώρους μετά από 150 χρόνια που επιτρεπόταν μόνο η καλυμένη κατοχή τους

Για όσους νομίζουν ότι το μήνυμα και οι προθέσεις του προέδρου Ομπάμα σχετικά με τον έλεγχο των όπλων έχουν έναν εύκολο δρόμο μπροστά τους, η πολιτεία του Τέξας φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους στην Αμερική ότι δύσκολα θα περάσουν τέτοια μέτρα.

Με μία απόφαση που ανακοινώθηκε ανήμερα της πρωτοχρονιάς, οι αρχές της πολιτείας επιτρέπουν πλέον σε πάνω από 1 εκατομμύριο κατοίκους όχι μόνο να κατέχουν όπλο αλλά και να οπλοφορούν ελεύθερα και σε δημόσια θέα.

Η ανακοίνωση αυτής της απόφασης «γιορτάστηκε» από περίπου 100... νεο-καουμπόιδες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά του κυνεβερνητικού κτηρίου της πολιτείας έχοντας τα όπλα στις θήκες τους και σε κοινή θέα.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία πολιτεία, που παρά το όνομά της και την φήμη της στις εποχές του Φαρ Ουέστ, ήταν τα τελευταία χρόνια μία από τις πιο αυστηρές σε ότι αφορά την χρήση των όπλων.

Η αλλαγή αυτή όμως δείχνει αφ' ενός τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο Ομπάμα αν θέλει να συγκρουστεί με τα το λόμπι των όπλων. Ενώ παράλληλα δημιουργεί τεράστιο θέμα, καθώς η εμφάνιση όπλων σε κοινή θέα θα προκαλέσει όπως πολλοί πιστεύουν πολύ περισσότερα προβλήματα με δολοφονίες και εντάσεις απ' ότι ήταν μέχρι σήμερα.

Ο νέος νόμος θα δώσει την ευχέρεια σε πάνω από 1 εκατομμύριο κατοίκους που έχουν περάσει ειδικά σεμινάρια ασφαλείας και κατέχουν όπλο να μπορούν να το κρατούν επάνω τους σε κοινή θέα.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στους ιδιοκτήτες που έχουν εταιρίες (όπως για παράδειγμα εστιατόρια, σούπερ μάρκετ κ.λπ.) να μην επιτρέπουν σε όσους οπλοφορούν δημόσια να μπαίνουν στα καταστήματά τους, αφού προηγουμένων έχουν αναρτήσει ενδεικτική ταμπέλα στην είσοδό τους. Πάντως ο νόμος απαγορεύει ρητά την φανερή οπλοφορία σε αρκετούς χώρους όπως τα σχολεία, τα μπαρ, τα γήπεδα και τα αεροδρόμια.

Η νέα κατάσταση δημιουργεί έναν ακόμα πονοκέφαλο, στην αστυνομία, η οποία όταν θα βρεθεί σε ένα περιστατικό, θα έχει να αντιμετωπίσε πέρα από τους εγκληματίες και κάποιους από τους οπλοφορούντες περαστικούς, μη γνωρίζοντας πλέον με ποιόν να τα βάλει.

Αν όλα αυτά τα προβλήματα -και πολλά ακόμα- που δημιουργεί η απόφαση της πολιτείας του Τέξας σας φαίνονται εντελώς τρελά, σκεφτείτε το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ομπάμα όταν κληθεί να ψηφίσει έναν νόμο για μία χώρα όπου κυκλοφορούν νόμιμα πάνω από 70 εκατομμύρια πυροβόλα όπλα, ενώ σημειώνονται κάθε χρόνο πάνω από 50.000 περιστατικά και χιλιάδες θάνατοι στα οποία εμπλέκονται όπλα.

Πηγή: protothema.gr