Τελ Αβίβ: Τουλάχιστον δύο νεκροί και εφτά τραυματίες από πυρά αγνώστου σε παμπ (vids)

Gazzetta team
Τελ Αβίβ: Τουλάχιστον δύο νεκροί και εφτά τραυματίες από πυρά αγνώστου σε παμπ (vids)
Ο δράστης, που κατάφερε να διαφύγει, είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα και κρατούσε ένα M-16 - Παραμένει άγνωστο αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση

Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμη τραυματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ένας άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ σε ένα καφέ που βρίσκεται σε κεντρική περιοχή του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η επίθεση έλαβε χώρα στο καφέ που βρίσκεται στον αριθμό 130 της οδού Νίζενγκοφ, ενώ ο δράστης κατάφερε να διαφύγει προτού προλάβουν να φθάσουν στο σημείο τα πρώτα περιπολικά. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Haaretz, οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα στην περιοχή, ενώ οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στα σπίτια του για να διευκολύνουν το έργο της αστυνομίας.



Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai, προσπάθησε να διαβεβαιώσει τον κόσμο, λέγοντας πως οι τοπικές αρχές κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βρεθεί και να συλληφθεί ο δράστης.

Ο Dudi Malka, ένας από τους ιδιοκτήτες του μπαρ όπου έλαβε χώρα η επίθεση, ανέφερε στην Haaretz πως ο άνδρας που άνοιξε πυρ στο καφέ «είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα και κρατούσε ένα M-16». Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, αν και σαφώς προσανατολίζονται προς αυτό το σενάριο.




Από τα πυρά του δράστη έπεσαν επί τόπου νεκρά δύο άτομα ενώ τουλάχιστον άλλα οχτώ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, τα τέσσερα από οποία παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένα σοκαριστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει την στιγμή που ο άγνωστος καταφθάνει στο γεμάτο καφέ και αρχίζει να «γαζώνει» με τις σφαίρες του τους θαμώνες που κάθονται στα τραπεζάκια. Στο βίντεο, οι πελάτες του καφέ διακρίνονται να πέφτουν στο πάτωμα καθώς ο άγνωστος δράστης αρχίζει να πυροβολεί εναντίον τους με την ημιαυτόματη καραμπίνα του.

Πηγή: protothema.gr