Ισραήλ: 2,5 δισ.δολάρια για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Αράβων

Gazzetta team
Ισραήλ: 2,5 δισ.δολάρια για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Αράβων
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε βάθος τεσσάρων-πέντε χρόνων και αφορά τους διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η εκπαίδευση, η κατοικία, ο αθλητισμός και η κουλτούρα

Την απόφαση να δαπανήσει επιπλέον κονδύλι 2,5 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Αράβων που ζουν στη χώρα, έλαβε η κυβέρνηση του Ισραήλ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεών της με τον αραβικό κόσμο.

Το ακριβές ποσό δεν ανακοινώθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση, ωστόσο τα τοπικά ΜΜΕ επικαλέστηκαν πληροφορίες από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του υπουργείου Οικονομικών, παρουσιάζοντας το νούμερο ως δεδομένο. Τα 2,5 δισ. δολάρια αφορούν ένα πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σε βάθος τεσσάρων με πέντε χρόνων, ενισχύοντας την εκπαίδευση, τη μεταφορά, την κατοικία, την κουλτούρα, τον αθλητισμό, αλλά και άλλους τομείς δραστηριοτήτων της τοπικής αραβικής κοινότητας, η οποία είναι η πέμπτη σε μέγεθος στη χώρα.

Το Ισραήλ αριθμεί σχεδόν 8,5 εκατ. κατοίκους, ενώ υπάρχουν μεγάλα παράπονα για άνιση μεταχείριση σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού. «Αυτή είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να βοηθήσουμε τις μειονοτικές ομάδες», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενγιαμίν Νετανιάχου. Η αραβική κοινότητα, μέσω του εκπροσώπου της, τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πηγή: protothema.gr