Μητσοτάκης κατά Βέμπερ για τα περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Gazzetta team
Μητσοτάκης κατά Βέμπερ για τα περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν
«Η θέση της Ελλάδας στη Συνθήκη Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη», τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ που επισημαίνει, όμως, και τη «δεδομένη αδυναμία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διαφυλάξει επαρκώς τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα».

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης τις δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τεθεί προσωρινά εκτός της Συνθήκης Σένγκεν.

«Η θέση της Ελλάδας εντός Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη είναι απαράδεκτες, δεν βοηθούν στην εποικοδομητική επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», προσθέτει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η αδυναμία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διαφυλάξει επαρκώς τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα είναι δεδομένη». Γι’ αυτό άλλωστε, προσθέτει «η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την εμπλοκή της Frontex».

«Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του Ε.Λ.Κ., ως αρχιτέκτονας της Συνθήκης του Σένγκεν αλλά και θεματοφύλακας της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, είναι να χαράσσει πολιτικές που θα κρατούν την Ε.Ε. ενωμένη και όχι να εκτοξεύει απειλές που διαρρηγνύουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη της», επισημαίνει και καταλήγει συγχαίροντας τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. «για την άμεση αντίδρασή τους».

Πηγή: protothema.gr