Γερμανία: Προσλαμβάνονται 8,5 χιλιάδες δάσκαλοι γερμανικών για τους πρόσφυγες

Gazzetta team
Γερμανία: Προσλαμβάνονται 8,5 χιλιάδες δάσκαλοι γερμανικών για τους πρόσφυγες
Στην πρόσληψη σχεδόν 8.500 καθηγητών, οι οποίοι θα διδάξουν τη γερμανική γλώσσα στα παιδιά των προσφύγων, προχωρά η γερμανική κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο τη Δευτέρα (28/12).

Η παρουσία 900.000 και πλέον προσφύγων από τη Συρία και τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, επιβάλει τη λήψη έκτακτων μέτρων από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάγκες που αφορούν την καθημερινότητά τους και την ομαλή τους ένταξη στην κοινωνία.

Ο αριθμός των προσφυγόπουλων που βρίσκονται σε σχολική ηλικία ανέρχεται, όπως έχει υπολογιστεί, στα 325.000, εκ των οποίων τα 196.000 έχουν ήδη ενταχθεί σε σχολικά συγκροτήματα της περιοχής που διαμένουν. Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε τη δημιουργία ειδικών τάξεων για τα παιδιά των προσφύγων, προκειμένου να τα βοηθήσουν στην εκμάθηση της γλώσσας. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η πρόσληψη 8.264 καθηγητών, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με τη συγκεκριμένη αποστολή.

Η πρόκληση για το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας είναι μεγάλη, καθώς πολλά παιδιά προσφύγων έχουν χάσει αρκετά χρόνια εκπαίδευσης και υποχρεωτικά θα πρέπει να ενταχθούν σε τάξεις με αρκετά μικρότερα παιδιά, ενώ απαιτείται και η ψυχολογική παρακολούθησή τους, καθώς μεγάλο ποσοστό υποφέρει από μεταπολεμικό σοκ.

Πηγή: protothema.gr