ΗΠΑ: 27 νεκροί από πυροβόλα όπλα μόνο τη μέρα των Χριστουγέννων!

Gazzetta team
ΗΠΑ: 27 νεκροί από πυροβόλα όπλα μόνο τη μέρα των Χριστουγέννων!
Μπορεί να γιορτάζεται -ιδίως στις ΗΠΑ- με μεγαλοπρέπεια και εκατομμύρια φωτάκια, όμως οι συνήθειες δύσκολα κόβονται ακόμα και τα Χριστούγεννα, με 27 ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους από πυροβολισμούς κατά την διάρκεια της πιο σημαντικής μέρας του χρόνου.

Με μέσο όρο μέσα στην χρονιά 36 νεκρούς και 73 τραυματίες την ημέρα(!) θα ήταν παράξενο η ημέρα των Χριστουγέννων να έμεναν εκτός αυτής της θλιβερής λίστας των ΗΠΑ. Και σύμφωνα με την οργάνωση Gun Violence Archive, μόνο την ημέρα της γέννησης του Χριστού, στην Αμερική έχασαν την ζωή τους 27 άνθρωποι και άλλοι 63 τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς όπλων κάθε είδους.

Όπως αναφέρουν τα στατιστικά στοιχεία που δίνει η οργάνωση, ο αριθμός των νεκρών μόνο τα Χριστούγεννα στις ΗΠΑ, αντιστοιχούν στους θανάτους από δολοφονίες με πυροβόλα όπλα σε χώρες όπως η Αυστραλία και η Βρετανία. Μάλιστα οι 27 νεκροί αντιστοιχούν με τον συνολικό αριθμό που έχασαν την ζωή τους στην Αυστρία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Σλοβενία, την Εσθονία, τις Βερμούδες, το Χονκ Κονγκ και την Ισλανδία μαζί!

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται οι γονείς ενός μικρού κοριτσιού που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια μιας διάρρηξης, ένας ηλικιωμένος 73 ετών στο Τέξας, ένα νεαρό ζευγάρι που σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, και ένας κουρέας στην Αλαμπάμα ο οποίος ήταν φανατικός υπέρμαχος της κατάργησης της χρήσης των όπλων. Τουλάχιστον δύο από τις φονικές επιθέσεις των Χριστουγέννων αφορούν μαζικές εκτέλεσεις με τέσσερις ή και περισσότερους ανθρώπους να εμπλέκονται στα περιστατικά.

Πηγή: protothema.gr