Ποιους ψήφισαν φέτος οι Αμερικάνοι ως τα πιο αξιοθαύμαστα πρόσωπα στον κόσμο;

Gazzetta team
Ποιους ψήφισαν φέτος οι Αμερικάνοι ως τα πιο αξιοθαύμαστα πρόσωπα στον κόσμο;
Ρεκόρ για την Χίλαρι Κλίντον, που βρέθηκε στην πρώτη θέση για την 20η συνεχόμενη χρονιά - Ο Τραμπ και ο Πάπας Φραγκίσκος μοιράζονται τη δεύτερη θέση στη λίστα των πιο αξιοθαύμαστων ανδρών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ψηφίστηκε για μια ακόμη φορά ως ο πιο αξιοθαύμαστος άνδρας στον κόσμο από τους συμμετέχοντες της ετήσιας έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων Gallup που κλήθηκαν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: «Ποιο άτομο, για το οποίο έχετε ακούσει ή διαβάσει φέτος και ζει σε οποιοδήποτε μέρος της Γης, θαυμάζετε περισσότερο;»

O Αμερικανός πρόεδρος κατέλαβε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των συμπατριωτών του για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, αφού επελέγη από το 17% των ερωτηθέντων ως ο πιο αξιοθαύμαστος άνδρας στον κόσμο. Αυτό όμως δεν είναι τίποτα συγκριτικά με τη Χίλαρι Κίντον, το πρόσωπο που παραμένει στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας για τις γυναίκες εδώ και είκοσι χρόνια και φέτος συγκέντρωσε την προτίμηση του 13% των ερωτηθέντων.

Και οι δύο «νικητές» της φετινής δημοσκόπησης αναδείχτηκαν πρώτοι με μεγάλη διαφορά από τα άτομα που βρέθηκαν στη δεύτερη θέση. Στην κατηγορία των γυναικών, δεύτερη αναδείχτηκε με 5% η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η μαθήτρια από το Πακιστάν που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της.

Όσο για την ανδρική λίστα, την δεύτερη θέση κατέλαβαν από κοινού ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Ντόναλντ Τραμπ, με ποσοστό 5% ο καθένας.

Ανάμεσα στις πιο αξιοθαύμαστες γυναίκες με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης βρίσκουμε διάσημες παρουσιάστριες της αμερικανικής τηλεόρασης, όπως η Όπρα Γουίνφρι, την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα αλλά και την Βασίλισσα Ελισσάβετ Β' και την Άνγκελα Μέρκελ.

Στην κατηγορία των ανδρών, μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα είναι ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μπιλ Κλίντον και ο Δαλάι Λάμα.

Πηγή: protothema.gr