+slo-gun

Στον Πύργο για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Κουρουμπλής

Στον Πύργο για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Κουρουμπλής

Στον Πύργο για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Κουρουμπλής

Σχετικά με τα έργα υποδομής κι αντιμετώπισης των Καιρικών φαινομένων ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκληθεί συνάντηση με το συναρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και τους Δημάρχους της περιοχής.

Τον Πύργο θα επισκεφτεί την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελο Καπετάνιο.

Κατά την επίσκεψή του ο υπουργός θα ενημερώσει για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί ώστε να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων του Νομού Ηλείας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού έχει ως ακολούθως:

11:30 π.μ. : Επίσκεψη στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Διονυσίου Παναγιωτόπουλου, του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή και του Δημάρχου Ίλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.
12:00 π.μ. : Ευρεία σύσκεψη με τους προαναφερόμενους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής και τη συμμετοχή όλων των βουλευτών και δημάρχων του νομού, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.
Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, όπου ο Υπουργός θα ενημερώσει διεξοδικά για τις αποφάσεις του Υπουργείου αναφορικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Ενίσχυση 700.000 ευρώ στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για θέματα της Δυτικής Αττικής τη Δευτέρα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας,  οι Δήμαρχοι του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ) υπό τον Πρόεδρό του και Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που δημιουργούνται λόγω ακραίων καιρικών φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Ο υπουργός ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση του πάρκου με το ποσό των 700.000 ευρώ ενώ εξέφρασε την άποψη ότι το «Αντώνης Τρίτσης» πρέπει να είναι υπό την φροντίδα και την διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με τα έργα υποδομής κι αντιμετώπισης των Καιρικών φαινομένων ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκληθεί συνάντηση με το συναρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και τους Δημάρχους της περιοχής.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός δήλωσε: «Δεν είναι το Πάρκο Τρίτση μια απλή υπόθεση που μπορεί κανείς να την αντιπαρέρχεται. Έχει να κάνει με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ζωής των πολιτών. Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τον Σύνδεσμο -θα βρούμε τον διαδικαστικό τρόπο- ώστε να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα ζητήματα, με ένα ποσό της τάξης των 700. 000 ευρώ».

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας σημείωσε: «Προσυπογράφοντας αυτά τα οποία είπε ο υπουργός, θα έλεγα ότι η σημερινή είναι μια καλή ημέρα για τη δυτική Αθήνα, για τους κατοίκους της, για τους δήμους της. Ας τη δούμε έτσι με αισιοδοξία».

Ο Δήμαρχος Περιστερίου και Πρόεδρους του ΑΣΔΑ κ. Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε: «Εμείς οι αυτοδιοικητικοί νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας, το οποίο δεν είναι άλλο από το υπουργείο Εσωτερικών. Θέλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τον υπουργό για τις λύσεις που δόθηκαν. Το ραντεβού το ανανεώνουμε για μετά τα Θεοφάνια που έχει πάρει την πρωτοβουλία ο κ. Κουρουμπλής να μπει μπροστά για να μας λύσει και άλλα προβλήματα που απασχολούν τους δήμους της Δυτικής Αθήνας».

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Best of internet