Η FAZ έκανε τον Βαρουφάκη επικεφαλής της ΕΚΤ (pics)

Gazzetta team
Η FAZ έκανε τον Βαρουφάκη επικεφαλής της ΕΚΤ (pics)
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ απολαμβάνει το ποτό του με τη Δώρα Στράτου όταν εξ ουρανού έρχεται ο Σόρος και του ζητά να πάρει τη θέση του Ντράγκι - Επειδή όμως οι ενέργειες του προκαλούν την αντίδραση των μικρών αποταμιευτών, τότε καταφεύγει στο Θιβέτ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης για τους Γερμανούς αποτελεί κάτι σαν «κόκκινο πανί» για τα όσα κατά καιρούς έχει κάνει και έχει πει για τη Γερμανία. Η παρουσία του το 2015 στην καρέκλα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και οι διαπραγματεύσεις του με τον Σόιμπλε ήταν τόσο έντονη που δεν θα μπορούσε να λείπει από τον... οικονομικό Καζαμία για το 2016.

Τον ρόλο του «συγγραφέα» ανέλαβε η Frankfurter Allgemeine Zeitung η οποία σε ένα κωμικό στριπάκι πέντε σελίδων ξεκινά με το να χρίσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών νέο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά καταλήγει με τον Βαρουφάκη κυνηγημένο να βρίσκει σωτηρία στο Θιβέτ και τη θέση του να αναλαμβάνει ο Δαλάι Λάμα.

Τα σκίτσα ξεκινούν με τον Βαρουφάκη να απολαμβάνει το ποτό του στην ταράτσα του σπιτιού του έχοντας στο πλάι του την Δώρα Στράτου. Ξαφνικά από τον ουρανό φτάνει ένα ελικόπτερο, από την ανεμόσκαλα του οποίου κατεβαίνει ο Τζορτζ Σορος. Ο μεγαλοεπενδυτής περιγράφει στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι τα χρήματά του βρίσκονται σε κίνδυνο και ότι η μόνη λύση είναι να φύγει ο Ντράγκι και να τον αντικασταστήσει εκείνος.



Τα επόμενα καρέ ξεκινούν με τον Βαρουφάκη πάνω στη μοτοσικλέτα του να φτάνει στη Φρανκφούρτη όπου όμως τον περιμένει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο άκουσμα της ανακοίνωσης ότι «πρέπει να γίνω ο νέος επικεφαλής της ΕΚΤ» ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ βάζει τις φωνές. Όταν όμως ο Βαρουφάκης του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί, τότε αυτός αποδέχεται φωνάζοντας «ω, Θέε μου».



Ακολουθεί η «διαδοχή» με τέσσερις μασκοφόρους να αρπάζουν κυριολεκτικά τον Μάριο Ντράγκι την ώρα που παραχωρεί συνέντευξη τύπου με τον Γιάνη Βαρουφάκη να βάζει και μια ράβδο χρυσού στην τσέπη του.



Ο «Σούπερ Μάριο» καταλήγει στο Βατικανό ενώ ο Βαρουφάκης στέκεται στο εκτυπωτήριο και φωνάζει «τυπώστε χρήμα και γρήγορα». Οι εφημερίδες τον αποθεώνουν με τίτλους όπως «Βαρουφάκης ο σωτήρας του ευρώ».



Όπως όμως συνέβη και στην πραγματικότητα που έζησε η Ελλάδα, μετά την άνοδο επήλθε η πτώση καθώς ναι μεν ο Σόρος και οι συν αυτώ χαίρονται για τις ενέργειες του Βαρουφάκη, οι μικροί αποταμιευτές όμως βγαίνουν στους δρόμους και κυνηγούν τον νέο «επικεφαλής» της ΕΚΤ. Σύμφωνα με το σενάριο της FAZ ο Βαρουφάκης καταλήγει στο Θιβέτ με τη Δώρα Στράτου και τη θέση του παίρνει ο... Δαλάι Λάμα!

Πηγή: protothema.gr