Αφγανιστάν: Οκτώ αποκεφαλισμοί σε ένοπλες συγκρούσεις τζιχαντιστών με Αφγανούς (pic)

Gazzetta team
Αφγανιστάν: Οκτώ αποκεφαλισμοί σε ένοπλες συγκρούσεις τζιχαντιστών με Αφγανούς (pic)
Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν τέσσερις άντρες αφγανικής πολιτοφυλακής κατά την διάρκεια συμπλοκών - Σε μια κίνηση «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» οι Αφγανοί στρατιώτες αποκεφάλισαν τέσσερις τζιχαντιστές
Στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν οι βίαιες συμπλοκές που έγιναν το Σάββατο μεταξύ μιας πολιτοφυλακής Αφγανών και μιας ομάδας τζιχαντιστών είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκεφαλισμό οκτώ αντρών και από τις δύο πλευρές.

Αρχικά οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερις Αφγανούς μέλη της πολιτοφυλακής και έστησαν τα κεφάλια τους επάνω σε στήλες από πέτρες σε κεντρικό δρόμο της πόλης Achin στην επαρχία Νανγκαρχάρ ανατολικά της Καμπούλ. Σε μια κίνηση «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» η αφγανική πολιτοφυλακή αποκεφάλισε, επίσης, την ίδια μέρα τέσσερις τζιχαντιστές που είχε συλλάβει.

Στο Αφγανιστάν όλο και συχνότερα εμφανίζονται στρατιωτικές ομάδες με επικεφαλής εξέχουσες προσωπικότητες στη χώρα. Σύμφωνα με καταγγελία του κυβερνήτη της πόλης Achin στην επαρχία Νανγκαρχάρ, ο οποίος αποκάλυψε την είδηση για τους οκτώ αποκεφαλισμούς, η συγκεκριμένη πολιτοφυλακή έχει αρχηγό τον Zahir Qadir, βουλευτή και αναπληρωτή εκπρόσωπο στην βουλή του Αφγανιστάν.


Μέλη αφγανικής πολιτοφυλακής στην επαρχία Νανγκαρχάρ



Η κυβέρνηση της χώρας έχει επανειλημμένα επικρίνει τις στρατιωτικές πολιτοφυλακές και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τον αυξανόμενο αριθμό των ενόπλων ομάδων που δρουν στο Αφγανιστάν και δεν αποτελούν μέρος των δυνάμεων ασφαλείας της κυβέρνησης.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει τέσσερις επαρχίες στο Αφγανιστάν, αλλά η επαρχία Νανγκαρχάρ θεωρείται το προπύργιο των τζιχαντιστών στη χώρα.
Πηγή: protothema.gr