«Κόκκινος συναγερμός» στη βόρεια Αγγλία (pics)

Gazzetta team
«Κόκκινος συναγερμός» στη βόρεια Αγγλία (pics)
Οι αρχές της χώρας καλούν τους κατοίκους «να λάβουν μέτρα για την ασφάλειά τους» - «Θα εφαρμόσουμε το σχέδιο ''Cobra'', που ενεργοποιείται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης», δηλώνει ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Εκατοντάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το Σαββατοκύριακο στη βόρεια Αγγλία καθώς πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και χιλιάδες κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία κήρυξε σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» τις περιοχές αυτές και κάλεσε τους κατοίκους «να λάβουν μέτρα για την ασφάλειά τους».


«Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, βρέχει καταρρακτωδώς από χθες το βράδυ», είπε ο Λι Φρέιζερ, ένας κάτοικος του Τοντμόρντεν, στην κομητεία του δυτικού Γιορκσάιρ. «Είναι τρομακτικό, δήλωσε από την πλευρά της μια κομμώτρια από το χωριό Γουέιλι της κομητείας Λάνκασιρ, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από τα νερά. «Δεν υπάρχουν άλλα σακιά με άμμο (για την κατασκευή πρόχειρων φραγμάτων). Οι άνθρωποι έχουν πανικοβληθεί», πρόσθεσε.


Στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τους κατοίκους και να απομακρύνουν όσους κινδυνεύουν. Το πρωί το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση.

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Η σκέψη μου είναι κοντά στους ανθρώπους που πλήττονται από τις πλημμύρες. Θα εφαρμόσουμε το σχέδιο ''Cobra'', που ενεργοποιείται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης», είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον.



Η ίδια περιοχή είχε πληγεί από πλημμύρες και στις αρχές Δεκεμβρίου και οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Κόκκινος συναγερμός» στη βόρεια Αγγλία: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις πλημμύρες


Πηγή: protothema.gr