Βρετανία: Ένας γάτος ο «φύλακας άγγελος» μίας γυναίκας με επιληψία

Gazzetta team
Βρετανία: Ένας γάτος ο «φύλακας άγγελος» μίας γυναίκας με επιληψία
Ο 16χρονος Μπιμπζ είναι έτοιμος να… προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε κάθε κρίση της φίλης του

Είναι 16 ετών, τρυφερός και έτοιμος να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε κάθε επιληπτική κρίση της φίλης του… Ο λόγος για τον κατάμαυρο γάτο Μπιμπζ, ο οποίος έχει έναν μοναδικό τρόπο να ηρεμεί την Άννι από το Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας όταν η επιληπτική κρίση «χτυπά».

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο ο χνουδωτός Μπιμπζ κάθε φορά που η Άννι πέφτει στο έδαφος με σπασμούς, τρέχει κοντά της, την χτυπά μαλακά στο κεφάλι και της δαγκώνει τα μαλλιά για να την «ξυπνήσει».

Όπως αναφέρει η μητέρα της νεαρής Βρετανίδας «μόλις η Άννι πέφτει στο έδαφος, ο Μπιμπζ ακούει το γδούπο και τρέχει στις σκάλες, την πλησιάζει, της γλείφει το πρόσωπο, νιαουρίζει και της γλείφει τα δάχτυλα των ποδιών. Είναι πολύ ήρεμος, της τραβάει μαλακά τα μαλλιά και περπατάει πάνω της. Μόλις εκείνη ξυπνάει, ο Μπιμπζ φεύγει σαν να έφερε εις πέρας το έργο του. Είναι απίστευτο να τους βλέπεις».

Η συμπεριφορά του γάτου εντυπωσίασε και τους γιατρούς που έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες όταν στο παρελθόν η μητέρα τους είχε καλέσει.

Παρότι, λοιπόν, οι γιατροί συστήνουν να απομακρύνονται τα ζώα από τον ασθενή, στην περίπτωση του τετραπέρατου γάτου, τον αφήνουν να παραμείνει δίπλα στην μικρή του φίλη.

«Τις πρώτες φορές που είχε επιληπτική κρίση έδιωχνα το γάτο μακριά, αλλά μετά κατάλαβα ότι ήθελε να τη φροντίσει και τώρα τον αφήνω να βρίσκεται στο πλευρό της», πρόσθεσε η μητέρα.
Η ίδια η Άννι, συγκινημένη δηλώνει ότι όταν επανέρχεται από την κρίση είναι πολύ μπερδεμένη και δεν ξέρει πού βρίσκεται, «αλλά εκείνος είναι πάντα εκεί όταν ανοίγω τα μάτια μου. Είναι περίεργο, αλλά ακόμα και πριν ξυπνήσω και πριν ανακτήσω τις αισθήσεις μου τον ακούω να νιαουρίζει. Βάζει τις πατούσες του πάνω μου και γυρίζει γύρω μου μέχρι να επανέλθω. Είναι ο προσωπικός φύλακας άγγελός μου και ήρωας και νιώθω πολύ τυχερή που τον έχω στο πλευρό μου».

Πηγή: protothema.gr