Γερμανία: Μεγάλη διαδήλωση κατά της Τουρκίας και υπέρ των Κούρδων

Gazzetta team
Γερμανία: Μεγάλη διαδήλωση κατά της Τουρκίας και υπέρ των Κούρδων
Σχεδόν 15.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Τούρκων εναντίον του PKK - «Βολές» και εναντίον της ΕΕ.

Μεγάλη διαδήλωση κατά της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία απέναντι στους Τούρκους, διοργανώθηκε το Σάββατο (26/12) στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Περίπου 15.000 φιλοκούρδοι διαδηλωτές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει η Τουρκία εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και της ομοσπονδίας κουρδικών ενώσεων της Γερμανίας (Nav-Dem). Συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της Άγκυρας απέναντι στους Κούρδους. Οι διαδηλωτές έστρεψαν τα πυρά του και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κατηγορούν ότι «έκλεισε συμφωνία» με την Τουρκία για το προσφυγικό ζήτημα, όπως ανέφερε η Nav-Dem στον ιστότοπό της.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντίσελντορφ σημείωσε ότι οι οργανωτές ανέμεναν 5.000-7.000 ανθρώπους στην κινητοποίηση, αλλά τελικά ο αριθμός τους ήταν υπερδιπλάσιος.
Μετά από δύο χρόνια εκεχειρίας, οι συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ξανάρχισαν το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες που είχαν ξεκινήσει το 2012 με στόχο να τερματιστεί η σύρραξη η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους από το 1984.

Πηγή: protothema.gr