Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι άστεγοι από πλημμύρες στη Λατινική Αμερική

Gazzetta team
Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι άστεγοι από πλημμύρες στη Λατινική Αμερική
Τεράστια λίμνη θυμίζουν τα σύνορα Παραγουάης, Βραζιλίας, Ουρουγουάης και Αργεντινής - Μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει η Παραγουάη.

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν ΘΑ πλήξουν την ανθρωπότητα στο μέλλον, αλλά έχουν ξεκινήσει ήδη να επηρεάζουν σε ευρεία κλίμακα πολλές περιοχές στον πλανήτη. Στη Λατινική Αμερική περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους λόγω πλημμυρών, ενώ έχει αλλάξει εντελώς η μορφολογία ολόκληρων περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα, σε μία απέραντη λίμνη έχουν μετατραπεί τεράστιες περιοχές στα σύνορα μεταξύ Βραζιλίας, Παραγουάης, Ουρουγουάης και Αργεντινής, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να μετακινηθούν.

Τις μεγαλύτερες επιπτώσεις έχει δεχθεί η Παραγουάη, στην οποία αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σχεδόν 90.000 άνθρωποι, γύρω από την πρωτεύουσα Ασουνσιόν. Η καταγραφή δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μεταβούν πιο βαθιά στις περιοχές που έχουν πληγεί, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των άστεγων θα αυξηθεί, ενδεχομένως και εντυπωσιακά.

Πηγή: protothema.gr