Σκουρλέτης: Η Ευρώπη απέκτησε την τεχνογνωσία του ΔΝΤ πάνω στην καμπούρα της Ελλάδας

Gazzetta team
Σκουρλέτης: Η Ευρώπη απέκτησε την τεχνογνωσία του ΔΝΤ πάνω στην καμπούρα της Ελλάδας
Η παρουσία του ΔΝΤ επιδρά αρνητικά στο ελληνικό πρόγραμμα, εκτιμά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την αρνητική επίδραση του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, δεν επέλεξε και δεν έφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο», ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε πως... «το ΔΝΤ το βρήκαμε, δεν το φέραμε εμείς. Ως ένα βαθμό αποδείχθηκε ότι δεν ήρθε να προσθέσει κάτι το ΔΝΤ. Αρχικά ίσως χρειαζόταν η Ευρώπη την τεχνογνωσία του, σήμερα την έχει αποκτήσει, βεβαίως πάνω στην καμπούρα της Ελλάδας. Στο πείραμα».

Και συνέχισε: «Το ΔΝΤ είχε διαφορετική προσέγγιση από την επίσημη αμερικανική ηγεσία. Πολλές φορές ο Ομπάμα και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν πιο φιλικοί στην απομείωση του χρέους, το ΔΝΤ το έλεγε αλλιώς, πιο σεμνά. Ό,τι έχει να δώσει όμως αυτή η συζήτηση στην ανάγκη να μειωθεί το χρέος, το έχει δώσει. Αυτή η συζήτηση έχει ανοίξει πια στην Ευρώπη. Άρα η παρουσία του ΔΝΤ επιδρά αρνητικά στον συσχετισμό σε άλλα θέματα, όπως εργασιακά, ασφαλιστικό, μεταρρυθμίσεις».

Πηγή: protothema.gr