Αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών δολοφονήθηκε στη Μαρίμπ

Gazzetta team
Αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών δολοφονήθηκε στη Μαρίμπ
Ο αξιωματικός είχε συμμετάσχει ενεργά στην επιχείρηση ανακατάληψης του υδροηλεκτρικού φράγματος.

Ένας αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών της Υεμένης δολοφονήθηκε από άγνωστους ενόπλους στη Μαρίμπ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, ανέφερε μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Η δολοφονία του Τζαράλαχ Σάλι, αξιωματικού της υπηρεσίας πληροφοριών, διαπράχθηκε στο κέντρο της Μαρίμπ, η οποία ελέγχεται από τις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση και πολεμούν εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι. Οι δράστες διέφυγαν, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο αξιωματικός είχε συμμετάσχει ενεργά στην επιχείρηση ανακατάληψης του υδροηλεκτρικού φράγματος της Μαρίμπ, νοτιοανατολικά της πόλης, από δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και υποστηρίζονται από χερσαίες δυνάμεις και αεροσκάφη μιας συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Οι δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, η κυβέρνηση του οποίου έχει εγκατασταθεί ξανά τους τελευταίους μήνες στο Άντεν, πήραν πρόσφατα προβάδισμα επί των ανταρτών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Μαρίμπ και προελαύνουν προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας της Υεμένης, της Σαναά, η οποία βρίσκεται στα χέρια των Χούτι και στρατιωτικών τμημάτων πιστών στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, που έχει συμμαχήσει με τους σιίτες αντάρτες, από πέρυσι.


Πηγή: newsbeast.gr