Γυναίκα, αρχηγός σπείρας, διακινούσε ηρωίνη στο Βόλο

Gazzetta team
Γυναίκα, αρχηγός σπείρας, διακινούσε ηρωίνη στο Βόλο
Μια 36χρονη Ελληνίδα από το Βόλο κινούσε τα «νήματα» πολυμελούς σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε περιοχές της Μαγνησίας και την Αττική

Μια 36χρονη Ελληνίδα από το Βόλο κινούσε τα «νήματα» πολυμελούς σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε περιοχές της Μαγνησίας και την Αττική, μαζί με τον 49χρονο σύντροφό της. Στο ραντεβού τους με τον 58χρονο προμηθευτή τους στα διόδια Αφιδνών, ακινητοποιήθηκαν από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.

Ακολούθησε επιχείρηση στην πόλη του Βόλου, όπου συνελήφθησαν και άλλα τρία μέλη της οργάνωσης, ενώ άλλα δύο ηλικίας 39 και 34 χρόνων είναι ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και πέντε περιφερειακά στελέχη του κυκλώματος ηλικίας 34, 30, 42, 39 και 34 χρόνων, ενώ άλλοι 22 άνδρες και γυναίκες κατηγορούνται για χρήση ναρκωτικών.

Η συμμορία δρούσε από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου και οι τρεις αρχηγοί μετέφεραν στο Βόλο τις ποσότητες των ναρκωτικών με δικά τους οχήματα ή... λεωφορεία, τα έκρυβαν σε σπίτια και αποθήκες και τα μοίραζαν στα «βαποράκια» για να τα διακινήσουν, αφού έρχονταν σε επαφή μαζί τους με κινητά «φαντάσματα». Μάλιστα, ένα από αυτά πωλούσε την ηρωίνη στο... κατάστημά του!

Όπως διαπιστώθηκε, το κύκλωμα είχε διακινήσει τουλάχιστον ένα κιλό και 200 γραμμάρια ηρωίνης αποκομίζοντας κέρδη τουλάχιστον 40.000 ευρώ! Από τις έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά 11.715,05 ευρώ, 904,04 γραμμάρια ηρωίνης, 220,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 204 ναρκωτικά χάπια, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, τρεις φορητοί υπολογιστές, ένα tablet, 12 κινητά και 14 κάρτες SIM, τέσσερα I.X. αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο.

Πηγή: protothema.gr