Σάλος στη Γερμανία: Στα σχολεία θα διδάσκεται «ο Αγών μου» του Χίτλερ

Gazzetta team
Σάλος στη Γερμανία: Στα σχολεία θα διδάσκεται «ο Αγών μου» του Χίτλερ
Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία από την απόφαση του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας να διδάσκεται στο εξής «ο Αγών μου» του Χίτλερ στα σχολεία. Η απόφαση έρχεται λίγο πριν τη σχεδιαζόμενη έκδοση μιας κριτικής εκδοχής του βιβλίου του αρχηγού της ναζιστικής Γερμανίας, για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του.

Σχολιάζοντας την κριτική επανέκδοση του βιβλίου η υπουργός Παιδείας, Τζοάνα Γουάνκα, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι στοχεύει «στην προώθηση της πολιτικής παιδείας, και είναι εύκολα κατανοητό».

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι ισχυρισμοί του Χίτλερ δεν θα προβάλλονται «χωρίς σχολιασμό», προσθέτοντας ότι «οι μαθητές έχουν ερωτήματα, και είναι καλύτερα να τα ξεφορτωθούν μιλώντας ανοιχτά στην τάξη».

Η απόφαση της ομοσπονδιακής υπουργού έρχεται μετά από σχετικό έτοιμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας, που σχολίαζε ότι το βιβλίο θα «προστάτευε τους εφήβους από τα κελεύσματα του πολιτικού εξτρεμισμού».

Πάντως η απόφαση έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι το ξεκάθαρα ρατσιστικό βιβλίο, απόσταγμα της εγκληματικής ναζιστικής ιδεολογίας, δεν πρέπει επουδενί να εισαχθεί στα σχολεία.

Αν και το βιβλίο δεν έχει απαγορευτεί επίσημα στη Γερμανία, η αναπαραγωγή του στην επίσημη μορφή του μπλοκάρεται από το 1945 από το κρατίδιο της Βαβαρίας, στο οποίο και ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Πηγή: topontiki.gr