Ρέντσι: Δεν πρέπει ο φόβος να μας κλείσει στα σπίτια μας (pics)

Gazzetta team
Ρέντσι: Δεν πρέπει ο φόβος να μας κλείσει στα σπίτια μας (pics)
«Πρέπει να απαντήσουμε» στις απειλές, είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός - Δήλωσε υπερήφανος για τους Ιταλούς στρατιώτες που βρίσκονται στο Λίβανο

Από το Λίβανο όπου πραγματοποίησε επίσκεψη για να συνομιλήσει με τους Ιταλούς στρατιώτες της αποστολής UNIFIL του ΟΗΕ, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, έστειλε μήνυμα κατά της τρομοκρατίας.

«Είναι μία στιγμή που θα μας ήθελαν κλεισμένους στο σπίτι και φοβισμένους. Είναι στιγμή που οι επιθέσεις έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση τον τρόπο ζωής μας. Πρέπει να απαντήσουμε και να μην κλειστούμε στα σπίτια μας από το φόβο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ο Ρέντσι, ο οποίος φορούσε στολή παραλλαγής, ευχαρίστησε τους Ιταλούς στρατιώτες για την υπηρεσία τους λέγοντας: «Είμαστε υπερήφανοι για εσάς».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Είμαστε η Ιταλία. Μία χώρα που έχει δώσει πολλά στον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι για την κουλτούρα μας, τα μουσεία μας, την ικανότητάς για καινοτομία, αλλά και για τους στρατιώτες μας. Για αυτό που κάνουν με επαγγελματισμό και ανθρωπιά, που μας κάνει να κοιτάμε τους άλλους στα μάτια».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας απευθυνόμενος στα μέλη της ταξιαρχίας Alpina Taurinense, τόνισε πως η χώρα ενθαρρύνει τις προσπάθειες για αλλαγή και επισήμανε πως Ιταλία και Λίβανος δεν έχουν μόνο κοινή οπτική, αλλά έχουν άνδρες και γυναίκες που είναι υπερήφανοι που υπηρετούν στις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ που αποτελούν «σύμβολο της ειρήνης, του αγώνα για την ισότητα, της μάχη κατά του φανατισμού και του εξτρεμισμού».

Εικόνες από την επίσκεψη Ρέντσι


Πηγή: protothema.gr