Γερμανός ακροδεξιός φυλακίστηκε για ναζιστικό τατουάζ που έχει στην πλάτη

Gazzetta team
Γερμανός ακροδεξιός φυλακίστηκε για ναζιστικό τατουάζ που έχει στην πλάτη
Ο 27χρονος σχεδίασε την είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ στη Γερμανία

Την είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ στη Γερμανία σχεδίασε στην πλάτη του ο 27χρονος Γερμανός Μαρσέλ Ζεκ, μέλος του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.

Ο νεαρός καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση έπειτα από απόφαση δικαστηρίου με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους και βίας, ύστερα από τις καταγγελίες πολιτών που είδαν τον νεαρό άνδρα ημίγυμνο σε πισίνα.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα το τατουάζ φέρει την επιγραφή «Στον καθένα το δικό του», ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσει μετά τις καταγγελίες των πολιτών.

Έπειτα από έρευνες, λοιπόν, οι αστυνομικές αρχές κατέληξαν πως ο Ζεκ ήταν εκείνος που έφερε το ναζιστικό τατουάζ χαμηλά στην πλάτη του.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 27χρονος προκαλεί με τη συμπεριφορά του καθώς τον περασμένο Ιούλιο κλήθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 360 ευρώ επειδή επιχείρησε, παριστάνοντας τον αστυνομικό, να αποσπάσει πληροφορίες από διαδηλωτές σε αντιφασιστική πορεία που είχαν σκίσει αφίσες του κόμματός του. Το 2013, μάλιστα, είχε εμπλακεί σε επίθεση, για την οποία κατέβαλε το ποσό των 1.200 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr