Την Ρούπα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την έκρηξη στο ΣΕΒ

Gazzetta team
Την Ρούπα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την έκρηξη στο ΣΕΒ
Εκτιμούν ότι η καταζητούμενη σύντροφος του αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα», βρίσκεται ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους για συμμετοχή στην «ΟΛΑ».

Την καταζητούμενη, σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα βλέπουν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής πίσω από την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα, μετά και την χθεσινή ανάληψη της ευθύνης από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».


Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», εκτιμούν ότι η καταζητούμενη σύντροφος του αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα», Πόλα Ρούπα, βρίσκεται ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους για συμμετοχή στην «ΟΛΑ» μαζί με ακόμα δύο ασύλληπτα μέλη του ΕΑ.

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο κτίριο του ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα.

Με μια προκήρυξη 32 σελίδων, που άφησε σε ΚΑΦΑΟ στα Εξάρχεια,
η οργάνωση που οι αστυνομικοί θεωρούν «θυγατρική» του Επαναστατικού Αγώνα, αναλαμβάνει την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό και ουσιαστικά πρόκειται για το πέμπτο χτύπημά της.

Η Ο.Λ.Α εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 30 Δεκεμβρίου του 2013, όταν μέλη της πυροβόλησαν με καλάσνικοφ το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2014 εκτόξευσαν ρουκέτα στην αντιπροσωπεία της Μερσεντές στη Βαρυμπόμπη, όμως δεν κατάφεραν να βρουν στόχο και μάλιστα οι ίδιοι αποκάλυψαν, στην επόμενη προκήρυξη που έστειλαν, το συγκεκριμένο χτύπημα, καθώς η Αστυνομία δεν είχε καταφέρει να βρει ίχνη.

Στις 14 Ιανουαρίου του ίδιου έτους γάζωσαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, ενώ προσπάθησαν να εκτοξεύσουν ρουκέτα, χωρίς όμως επιτυχία.

Τέλος, τον Δεκέμβριο του 2014 γάζωσαν με καλάσνικοφ την πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό.

Αξίζει να τονισθεί πως οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τοποθετούν την οργάνωση στον κύκλο ελέγχου του Νίκου Μαζιώτη, ενώ θεωρούν μέλος της και τον ληστή Γιώργο Πετρακάκο.

Είναι, δε, η πρώτη φορά, που χτυπάει με βόμβα, καθώς όλες οι προηγούμενες επιθέσεις γίνονταν με καλάσνικοφ, γεγονός που δείχνει ότι έχει αναβαθμίσει τις επιχειρησιακές της ικανότητες και διαθέτει κατασκευαστή βομβών.


Πηγή: protothema.gr