Σε ποιες περιοχές επικράτησαν Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης (vid)

Gazzetta team
Σε ποιες περιοχές επικράτησαν Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης (vid)
Η επόμενη μέρα των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, βρίσκει τους γαλάζιους υποψήφιους να αναλύουν τα αποτελέσματα ανά περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν βγει ακόμη τα τελικά αποτελέσματα.

Στο επιτελείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όπως ανέφερε το Mega, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην πρωτιά στην Α΄Αθήνας, όπου εκλέγονταν πρώτοι η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Θετικά είναι και τα μηνύματα από τη δυτική Αττική και κυρίως από το Περιστέρι και το Ίλιον, ενώ οι επιτελείς του κ. Μεϊμαράκη κάνουν λόγο για ποσοστό ρεκόρ στην Ελευσίνα που πλήττεται από την ανεργία.

«Ταξική ψήφος»

Παράλληλα, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη κάνουν λόγο για «ταξική ψήφο», καθώς ο κ. Μητσοτάκη ήρθε πρώτος στα νότια προάστια (Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Βούλα, Βάρκιζα) και στα βόρεια προάστια (Χαλάνδρι, Χολαργός, Αγ. Παρασκευή, Φιλοθέη, Βριλήσσια, Κηφισιά).

Πρωτιά κατέγραψε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και στη Φθιώτιδα, καθοριστική σημασία έπαιξε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Η βόρεια Ελλάδα και ο ρόλος Καραμανλή

Αξιοσημείωτη είναι η πρωτιά Μεϊμαράκη στην Α' Θεσσαλονίκης, εκλογική περιφέρεια του Κώστα Καραμανλή, παρά το γεγονός ότι η Β. Ελλάδα θεωρείται «σπίτι» του κ. Τζιτζικώστα. Αυτό οφείλεται στη στήριξη έστω και μέσω κύκλων του Κώστα Καραμανλή προς τον πρώην πρόεδρο και από το επιτελείο θεωρείται παρακαταθήκη για το β’ γύρο.

Ο Κ. Καραμανλής φαίνεται ότι «χάρισε» στον Ευ. Μεϊμαράκη και την «κατάκτηση» των Σερρών, της Ημαθίας, της Πιερίας και της Κομοτηνής.

Η μεγάλη μάχη της Κρήτης

Η μεγάλη μάχη για Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη δόθηκε στην Κρήτη, ιδιαίτερη πατρίδα και των δύο υποψηφίων. Ωστόσο το νησί φαίνεται να είναι μοιρασμένο καθώς ο Ευ. Μεϊμαράκης κέρδισε το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο, δεν τα κατάφερε όμως στο προπύργιο τον Μητσοτάκηδων, τα Χανιά, αλλά και το Ρέθυμνο.

Πηγή: newsbeast.gr