«Δεκατιανό στο σχολείο» για 11.000 μαθητές δημοτικού στην Αθήνα

Gazzetta team
«Δεκατιανό στο σχολείο» για 11.000 μαθητές δημοτικού στην Αθήνα
Το πρόγραμμα «δεκατιανό στο σχολείο», στο πλαίσιο του οποίου χορηγείται κολατσιό σε 11.000 μαθητές και μαθήτριες 64 σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στους 70 μαθητές του σχολείου των φυλακών της Αυλώνας, ήταν το αντικείμενο συνέντευξης Τύπου στο γραφείο της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου. Στην συνέντευξη συμμετείχαν ακόμη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μαζί με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δημόσιου με τις εταιρείες Γρηγόρης Μικρογεύματα, Καραμολέγκος, 3Ε, Ελληνική Ζύμη και Adoro.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Φωτίου, το πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο» είναι ένα πρώτο βήμα, καθώς υπάρχει σχεδιασμός να παρέχεται ζεστό γεύμα στο 30% των δημοτικών σχολείων από τον Σεπτέμβριο του 2016

Ακόμα, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ανέφερε ότι σχεδιάζεται η διανομή γάλακτος σε 25 σχολεία της Θεσσαλονίκης, επίσης σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία.

Επισήμανε επίσης ότι το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δημιουργήσει και μια κουλτούρα υγιεινής διατροφής στα παιδιά και να αντιμετωπίσει την παιδική παχυσαρκία, στην οποία η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε ο Φίλης, οι δράσεις θα πολλαπλασιαστούν με τη δημιουργία δικτύων διανομής φρούτων. «Δίνουμε δικαίωμα στην κοινωνική αλληλεγγύη, κανείς μόνος μπροστά στην κρίση», τόνισε.

Το «Δεκατιανό στο Σχολείο», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιωργος Κατρούγκαλος, δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά μια προσπάθεια «να ανταποκριθούμε στην κοινωνική ασφάλεια» και είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης.

Πηγή: topontiki.gr