Πώς θέλουν τη ΝΔ την επόμενη μέρα των εκλογών οι τέσσερις υποψήφιοι

Gazzetta team
Πώς θέλουν τη ΝΔ την επόμενη μέρα των εκλογών οι τέσσερις υποψήφιοι
Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης ανοίγουν τα χαρτιά τους.

Τις θέσεις τους για την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία παρουσιάζουν συνοπτικά οι τέσσερις υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας σε έντυπο ντιμπέιτ που δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα Real News.

«Είμαι κεντροδεξιός, πιστεύει στον σύγχρονο κοινωνικό φιλελευθερισμό, δηλαδή στην παραγωγή πλούτου από την πραγματική οικονομία που θα αναδιανέμεται με όρους κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης», σημειώνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος προσθέτει πως «η υποψηφιότητά μου μπορεί να εκφράσει και να συνθέσει το σύνολο της παράταξης. Σκοπεύω να επαναφέρω τη Νέα Δημοκρατία στη μεγάλη, πολυσυλλεκτική της "κοίτη" όταν δηλαδή ήταν ποτάμι πολιτικά και όχι παραπόταμος».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει ποτέ αξεσουάρ του ΣΥΡΙΖΑ με εμένα στο τιμόνι της», για να συμπληρώσει: «Θα ενισχύσω το αντιπολιτευτικό μας έργο στη Βουλή, θα ξεκινήσω διαβούλευση για τις οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία και θα συγκαλέσω έκτακτο εθνικό συνέδριο επανίδρυσης του κόμματος στα τέλη Φεβρουαρίου. Την 1η Μαρτίου του 2016 η Νέα Δημοκρατία θα είναι έτοιμη να δώσει μία υπεύθυνη και εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στην Ελλάδα».

Ο έτερος των υποψηφίων, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λέει: «Έχω αποδείξει ότι πιστεύω στη σύνθεση και στη συστράτευση, στην αξιοποίηση των άξιων και ικανών.

Προτεραιότητα για τους πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες δεν είναι η δανομή των κομματικών αξιωμάτων την επομένη της εκλογής και η εξυπηρέτηση των προσωπικών στρατηγικών και επιδιώξεων των υποψηφίων προέδρων του κόμματος. Η κοινωνία άλλα περιμένει από μας. Περιμένει προτάσεις, αναζητά νέα πρόσωπα, νέες πολιτικές και προγραμματικές προτάσεις, που θα δώσουν ξανά ελπίδα και αισιοδοξία στις Ελληνίδες και στους Έλληνες».

Τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι «ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός είναι η ταυτότητα της ΝΔ και δεν θα αλλάξει εάν γίνω εγώ αρχηγός».

«Θα δεχθώ με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση την υποστήριξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Απόστολου Τζιτζικώστας, γιατί θα είμαι στο β' γύρο», σημειώνει με αυτοπεποίθηση ο κ. Γεωργιάδης.


Πηγή: newsbeast.gr