Ζωντανοί βρέθηκαν επιβάτες πλοίου που αγνοείται στην Ινδονησία

Gazzetta team
Ζωντανοί βρέθηκαν επιβάτες πλοίου που αγνοείται στην Ινδονησία
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πορθμείου με 118 επιβαίνοντες συνεχίζονται.

Τέσσερις επιβάτες ενός πορθμείου που αγνοείται στα ανοικτά της νήσου Σουλαουέσι, στην κεντρική Ινδονησία, βρέθηκαν σήμερα ζωντανοί, ανακοίνωσαν οι ινδονησιακές αρχές, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του πλοίου συνεχίζονται.

Οι τέσσερις επιβάτες ανακαλύφθηκαν γαντζωμένοι σε σημαντήρες ψαράδων, εν μέσω θαλασσοταραχής, περίπου 15 ναυτικά μίλια από την ακτή, διευκρίνισε ο Ρόκι Ασίκιν, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

«Τα κύματα είναι πολύ ψηλά», σημείωσε. «Χρειάστηκαν τρεις ώρες για να απομακρυνθούν» οι επιζώντες από το σημείο και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην ακτή, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το φέρι, στο οποίο επέβαιναν 118 άνθρωποι, μαζί με το δεκαμελές πλήρωμα, αγνοείται στα ανοικτά του νησιού. Είχε αποπλεύσει το πρωί χθες Σάββατο από την Κολάκα, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Σουλαουέσι, και κατευθυνόταν στη Σίουα, στο δυτικό τμήμα του νησιού, όταν εξέπεμψε σήμερα κινδύνου.

Αξιωματούχοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επαφή με το πλοίο χάθηκε όταν χτυπήθηκε από μεγάλα κύματα. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας, ο Τζ. Α. Μπαράτα, είπε χθες ότι το πορθμείο είχε ένα «ατύχημα λόγω κυμάτων [ύψους] τεσσάρων ως πέντε μέτρων».

Αμέσως μετά άρχισε μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία όμως δυσχεράνθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και τα ψηλά κύματα. Πλοία μεγάλου εκτοπίσματος κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις αρχές.

Το υπουργείο Μεταφορών έδωσε διευκρινήσεις για τους επιζώντες που βρέθηκαν: «Σήμερα το πρωί, τέσσερις επιβάτες, δύο άνδρες, μια γυναίκα και ένα παιδί, βρέθηκαν ζωντανοί» και «διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στη Σίουα», είπε ο Τζ. Α. Μπαράτα.

Πηγή: newsbeast.gr