Μπολντρίνι: Αν εμείς δεχόμαστε «εισβολή» προσφύγων, τι να πει η Ελλάδα;

Gazzetta team
Μπολντρίνι: Αν εμείς δεχόμαστε «εισβολή» προσφύγων, τι να πει η Ελλάδα;
Στη διεθνή ημέρα αφιερωμένη στους μετανάστες αναφέρθηκε η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι.

«Φέτος ήρθαν στην Ιταλία περίπου 140.000 άτομα. Οι τόνοι και οι δηλώσεις πέρασαν από το "είναι πάρα πολλοί" στο "αυτό που δεχόμαστε είναι εισβολή". Αλλά φτάνει κανείς να κοιτάξει την Ελλάδα για να διαπιστώσει ότι έχουν φτάσει, εκεί, περίπου 800.000 άνθρωποι. Αν εμείς δεχόμαστε εισβολή προσφύγων, τότε πώς θα έπρεπε να χαρακτηρισθεί στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε με νόημα η Λάουρα Μπολντρίνι.

Παράλληλα, η ιταλίδα πρόεδρος της βουλής τόνισε ότι «οι μετανάστες, το 2013, συνέβαλαν στο ιταλικό εγχώριο ακαθάριστο προϊόν με ποσοστό 8,8%», ενώ «η διαφορά των κονδυλίων του δημοσίου για την μετανάστευση και των εισφορών των μεταναστών προς στα διάφορα ταμεία του ιταλικού κράτους, ξεπερνά, υπέρ των τελευταίων, τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ».

Σύμφωνα με την ιταλίδα πολιτικό και δημοσιογράφο τέλος, «η συμβολή των μεταναστών δεν είναι μόνον οικονομική. Σημαίνει ανταλλαγή πολιτισμών, παραδόσεων, προτιμήσεων, μουσικής: το σύνολο εκείνο, δηλαδή, το οποίο και εμπλουτίζει ουσιαστικά την ζωή των ανθρώπων και της κάθε κοινωνίας».

Πηγή: newsbeast.gr