Τζιτζικώστας: «Είχε δίκιο ο Μητσοτάκης για τον Παυλόπουλο το 2008»

Gazzetta team
Τζιτζικώστας: «Είχε δίκιο ο Μητσοτάκης για τον Παυλόπουλο το 2008»
Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίκιο σε όσα είπε για τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παυλόπουλο και τις ευθύνες που φέρει για τα επεισόδια του 2008 υποστήριξε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης προς τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως συμφωνεί με τον συνυποψήφιό του στη μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

«Για το 2008 ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει άδικο», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι φέρει ευθύνες για το χρέος της χώρας, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο επίλογος της κυβέρνησης Καραμανλή γράφτηκε τον Δεκέμβρη του 2008», αφήνοντας αιχμές για τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Μεταξύ άλλων, πάντως, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Τζιτζικώστας, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «είναι άνθρωπος επικίνδυνος και έχει μια ανίκανη κυβέρνηση».

Όπως είπε, η ΝΔ «ψάχνει το αντίθετο του κ. Τσίπρα», γιατί ο σημερινός πρωθυπουργός «οδηγεί την χωρά στην καταστροφή».

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας έκλεισε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι αν εκλεγεί αρχηγός δεν θα προχωρήσει σε κανενός είδους συνεργασία.

Όπως είπε, τα σενάρια που ακούγονται περί συνεργασίας δείχνουν γιατί πολεμήθηκε τόσο έντονα η υποψηφιότητά του.

«Από την αρχή είπα ξεκάθαρα ότι με Τζιτζικώστα αρχηγό στη ΝΔ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία έχει βαθιές ιδεοληψίες. Σε σχέση με εμένα, θα σας πω λοιπόν ότι είμαι βέβαιος πλέον, με όλα αυτά που βλέπω τις τελευταίες ημέρες, ότι γι’ αυτό πολεμήθηκε η υποψηφιότητά μου», είπε.

Μάλιστα, σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Τζιτζικώστα υπάρχει ένα σύστημα που προσπαθεί να «συντηρήσει τον κ. Τσίπρα και θέλει μια αδύναμη ΝΔ, μια συρρικνωμένη ΝΔ, την οποία θα μπορέσει να σύρει σε λίγο καιρό σε μια συγκυβέρνηση».

Πηγή: protothema.gr