Μεϊμαράκης: Δεν αποκλείω να αποχωρήσουν προσωπικότητες από τη ΝΔ

Gazzetta team
Μεϊμαράκης: Δεν αποκλείω να αποχωρήσουν προσωπικότητες από τη ΝΔ
«Μεγάλη μου τιμή το ότι φαίνεται ότι με στηρίζει ο κ. Καραμανλής».

«Ο Κώστας Καραμανλής πράγματι έχει βαριά σκιά, όχι μόνο στα δεδομένα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ευρύτερα στην πολιτική σκηνή του τόπου και της Ευρώπης και είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα» σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας μάλιστα πως «αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, ακόμα και αυτοί που θεωρούν ότι δεν έπρεπε να πει αυτά που είπε».

«Θεωρώ μεγάλη μου τιμή το ότι φαίνεται ότι με στηρίζει ο κ. Καραμανλής» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, επαναλαμβάνοντας τη χθεσινή του δήλωση ότι «κατανοώ ότι όλοι θα ήθελαν την στήριξη του».

Κληθείς να σχολιάσει τους υψηλούς τόνους που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των υποψηφίων της ΝΔ και τα σενάρια διάσπασης του κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα αποχωρήσουν προσωπικότητες από τη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι εφόσον εκλεγεί μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα έχουν δικαιολογία για μία τέτοια πρωτοβουλία καθώς ο ίδιος δεν είναι υπέρμαχος των εσωκομματικών αποκλεισμών ρεβανσιστικού χαρακτήρα.

Πέραν τούτου, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι κανείς δεν εμφανίστηκε να πάρει την καυτή πατάτα της ηγεσίας του κόμματος πριν τις εθνικές εκλογές, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά του προκατόχου του, Αντώνη Σαμαρά. «Όλοι οι υποψήφιοι εμφανίστηκαν μετά τις εθνικές εκλογές. Πριν κανείς δεν ήθελε να γίνει Πρόεδρος για να μην αναλάβει το κόστος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη συναινετική στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, ο κ. Μεϊμαράκης ισχυρίστηκε πως ήταν «απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ΚΟ να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή θέση της χώρας. Ψηφίσαμε στόχους και χρονοδιάγραμμα κι όχι μέτρα».


Πηγή: newsbeast.gr