Μπάχαλο με τους μετανάστες: Οι «καλοί» στο Ελληνικό και οι «κακοί» στην Κόρινθο

Gazzetta team
Μπάχαλο με τους μετανάστες: Οι «καλοί» στο Ελληνικό και οι «κακοί» στην Κόρινθο
Γεροβασίλη: Θα υπάρξουν φυλασσόμενοι χώροι - Στην τακτική του διαχωρισμού φαίνεται ότι προσχωρεί η κυβέρνηση για να αποφορτίσει την κατάσταση - Την ώρα που αδειάζουν το Ταε Κβον Ντο συνεχίζουν να φέρνουν λεωφορεία από την Ειδομένη.

Πλήρες είναι το αλαλούμ και τα «πίσω-μπρος» της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση του τεράστιου όγκου των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα.

Ενδεικτικό της πλήρης σύγχυσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ενώ χθες θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση των εκατοντάδων ανθρώπων από το κλειστό του Ταε Κβον Ντο στο κλειστό του χόκεϊ στο Ελληνικό αυτό δεν μπορούσε να γίνει καθώς το δεύτερο γήπεδο δεν ήταν σε κατάσταση να φιλοξενήσει κανέναν όπως αποτυπώνουν και οι φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr.



Την ίδια ώρα σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει την κατάσταση η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική άλλων ευρωπαϊκών χωρών διαχωρίζοντας τους μετανάστες σε «καλούς» και «κακούς». Στην πρώτη κατηγορία φαίνεται ότι εντάσσονται οι πρόσφυγες οι οποίοι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες (Συρία, Ιράκ, Ερυθραία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) και δικαιούνται άσυλο και για τους οποίους προκρίνεται η μετακίνηση στο Ελληνικό. Στη δεύτερη κατηγορία φαίνεται να εντάσσονται οικονομικοί μετανάστες, όπως οι Μαροκινοί, και οι οποίοι μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου.



Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος αυτή η τακτική πρόκειται να εφαρμόζεται και στο μέλλον με βασικό κριτήριο τη χώρα προέλευσης του κάθε αλλοδαπού.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αρνήθηκε την επανασύσταση της «Αμυγδαλέζας», των κέντρων κράτησης δηλαδή, λέγοντας πως «δεν θα ξαναδούμε Αμυγδαλέζα», παραδεχόμενη όμως πως θα υπάρξουν «φυλασσόμενοι χώροι» για τους μετανάστες!

Και σαν μην έφτανε αυτό, άλλα δύο λεωφορεία γεμάτα μετανάστες έφθασαν την Τετάρτη στην Αθήνα από την Ειδομένη. Το πρώτο έφθασε στις 3 το μεσημέρι και το δεύτερο στις 5 το απόγευμα χωρίς να έχει ληφθεί ούτε γι' αυτή τη «φουρνιά» μεταναστών κάποια απόφαση προορισμού.

Πηγή: protothema.gr