Ο Σαλά Αμπντεσλάμ θα μπορούσε να έχει συλληφθεί στο Βέλγιο

Gazzetta team
Ο Σαλά Αμπντεσλάμ θα μπορούσε να έχει συλληφθεί στο Βέλγιο
Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου τόνισε σε τηλεοπτικό σταθμό πως ο νόμος που δεν επιτρέπει την επέμβαση των αρχών από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί ήταν η αιτία που οι βελγικές αρχές έχασαν τον τρομοκράτη Σαλά Αμπντεσλάμ.

Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ευρώπη, ο Σαλά Αμπντεσλάμ ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ενορχηστρωτής και εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι που άφησαν 130 νεκρούς θα μπορούσε να έχει συλληφθεί στο Μολεμπέκ του Βελγίου 2 ημέρες μετά τις επιθέσεις αλλά οι βελγικές αρχές δεν επενέβησαν λόγω του νόμου ο οποίος απαγορεύει την επέμβαση των αρχών σε οικίες από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Αναλυτικότερα σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δίκτυο ο υπουργός δικαιοσύνης του Βελγίου Κοέν Γκενς τόνισε πως οι βελγικές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν λάθος να μην ελέγξουν την περιοχή του Μολεμπέκ στην οποία βρισκόταν το διαμέρισμα στο οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία κατέφυγε ο Σαλά Αμπεσλάμ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Επίσης ανέφερε πως η νομοθεσία που απαγορεύει στις αρχές της επέμβαση σε οικίες από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί ήταν η βασική αιτία για την οποία δεν επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.

Πηγή: skai.gr