Παρίσι: Άνδρας προσπάθησε να εισβάλει με αυτοκίνητο στο Invalides

Gazzetta team
Παρίσι: Άνδρας προσπάθησε να εισβάλει με αυτοκίνητο στο Invalides
Αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του χωρίς να τον τραυματίσει. Ο άνδρας συνελήφθη και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Έρευνα διεξάγεται στο σημείο.

Ένα ακόμη περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στο Παρίσι την Τετάρτη. Η αστυνομία άνοιξε πυρ, όταν ένας οδηγός επιχείρησε να περάσει το σημείο ελέγχου και να εισβάλει με αυτοκίνητο σε τουριστικό αξιοθέατο.

Ο άνδρας έφτασε στο σημείο ελέγχου έξω από το Hotel des Invalides, το Μέγαρο των Απομάχων, αλλά παρά τις προειδοποιήσεις του αστυνομικού να σταματήσει, συνέχισε, προσπαθώντας να εισβάλει στο χώρο, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να ανοίξει πυρ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη, ήταν «ασυνάρτητος» κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Αμέσως μετά από το περιστατικό το δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο έκλεισε, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Για το συμβάν γίνεται έρευνα, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ομάδα πυροτεχνουργών, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ποια ήταν τα κίνητρα του άνδρα.

Το Hotel de Invalides είναι ένα σύμπλεγμα κτιρίων στο Παρίσι, το οποίο περιλαμβάνει μουσεία και μνημεία όλα σχετικά με τη στρατιωτική ιστορία της Γαλλίας, όπως και ένα νοσοκομείο και γηροκομείο βετεράνων του πολέμου, που ήταν και ο αρχικός στόχος της δημιουργίας του.

Πηγή: skai.gr