Η Χρυσή Αυγή επικροτεί τον ξυλοδαρμό Οικονόμου

Gazzetta team
Η Χρυσή Αυγή επικροτεί τον ξυλοδαρμό Οικονόμου
Ένταση στη Βουλή έφεραν οι δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, στις οποίες αν και αρχικά τονίστηκε πως το κόμμα καταδικάζει τον ξυλοδαρμό Οικονόμου φαίνεται πως τελικά τον επικροτεί.

Στην αρχή των δηλώσεων του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τόνισε πως καταδικάζει την επίθεση, αλλά λίγα μόνο λεπτά αργότερα είπε:

Ο κ. Οικονόμου θέρισε αυτά που έσπειρε.

Τι είχε συμβεί νωρίτερα;
Ο πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων, Νίκος Μανιός, απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις πτέρυγες να καταδικάσουν την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.

Όπως ήταν αναμενόμενο αμέσως μετά την δήλωση του Χρήστου Παππά δεν έλειψαν οι αντιδράσεις με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη να φωνάζει απευθυνόμενος στους Χρυσαυγίτες βουλευτές:

Είστε δολοφόνοι και τομάρια.

Αξίζει να τονιστεί πως, άμεσες ήταν οι αντιδράσεις υπολοίπων κομμάτων για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων το βράδυ της Τρίτης, στην Περιοχή των Εξαρχείων.

Όλοι (πλην της Χρυσής Αυγής) καταδίκασαν την επίθεση και υπογράμμισαν την σοβαρότητα του ζητήματος.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, δήλωσε πως:

Η επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου είναι καταδικαστέα από κάθε πολίτη που σέβεται τη δημοκρατία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες αποκλεισμού χώρων και ιδεών. Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον βουλευτή του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου και τη βούληση για την εξάλειψη τέτοιων καταστάσεων.

Αντίστοιχα, η γραμματέας της ΚΟ της ελληνικής κυβέρνησης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, αλλά και Κώστας Ζαχαριάδης, εκφράζουν επίσης τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση κατά του κ.Οικονόμου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ενέργειες τέτοιου είδους, απειλούν την δημοκρατία.

Υπενθυμίζουμε πως το βράδυ της Τρίτης ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, δέχθηκε επίθεση από ομάδα 10-15 κουκουλοφόρων, σε εστιατόριο στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου δειπνούσε.

Νωρίτερα, o κ.Οικονόμου, σε δηλώσεις του στην εκπομπή Live U, της Πόπης Τσαπανίδου, μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε την ώρα της επίθεσης υπογραμμίζοντας ωστόσο πως καμία περιοχή στην χώρα δεν θα έπρεπε να θεωρείται "άβατο".

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Οικονόμου:

Είναι αυτονόητο πως για κανένα πολίτη δεν θα πρέπει να υπάρχουν εντολές τύπου "δεν θα πατάς σ'αυτή την περιοχή, επειδή στο λέμε εμείς"

Πηγή: ipop.gr