Ο ISIS χρησιμοποιεί παλιές IP της βρετανικής κυβέρνησης για προσηλυτισμό

Gazzetta team
Ο ISIS χρησιμοποιεί παλιές IP της βρετανικής κυβέρνησης για προσηλυτισμό
Παλίες διευθύνσεις Ιντερνετ που πωλήθηκαν από τη βρετανικη κυβέρνηση χρησιμοποιούνται από το ISIS για την πρόσληψη τζιχαντιστών, αποκαλύπτει η βρετανική Sun.

Χάκερς αποκάλυψαν ότι τουλάχιστον τρεις λογαριασμοί στα social media που προέρχονται από IP που εντοπίζονται στη Σαουδική Αραβία χρησιμοποιούνται για τον προσηλυτισμό νέων τζιχαντιστών και άλλες προπαγανδιστικές εκστρατείες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι χάκερς, που αποκαλούνται VandaSec, ανακάλυψαν ότι οι διευθύνσεις αυτές έχουν αλλοιωθεί ψηφιακά και η αρχική τους χρήση είχε γίνει από τα τμήματα Εργασίας και Συντάξεων του βρετανικού κράτους.

Πάντως, όπως σημειώνει η Sun, η βρετανική κυβέρνηση πριν λίγο καιρό, όντως, είχε πουλήσει διευθύνσεις ΙΡ στη Σαουδική Αραβία και σε μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα την εν προαναφερθείσα χώρα, κάτι που επιβεβαιώνει και εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου. «Η κυβέρνηση έχει εκατομμύρια αχρησιμοποίητες διευθύνσεις IP τις οποίες πουλά για να έχει έσοδα. Εχουμε πουλήσει ορισμένες από αυτές σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τόσο βρετανικές όσο και σε άλλες διεθνείς για να επιτρέπεται στους πελάτες μας να συνδέονται στο Ιντερνετ. Σκεφτόμαστε προσεκτικά το πού πουλάμε τις διευύνσεις μας, αλλά το πώς οι πελάτες τους χρησιμοποιούν αυτές τις συνδέσεις ίντερνετ είναι πέρα από τον έλεγχό μας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr