Δημοφιλέστερος του Σαρκοζί ο Ολάντ για πρώτη φορά μετά το 2012

Gazzetta team
Δημοφιλέστερος του Σαρκοζί ο Ολάντ για πρώτη φορά μετά το 2012
Για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2012, ο Νικολά Σαρκοζί ξεπέρασε τον προκάτοχό του, Φρανσουά Σαρκοζί, σε θετικές γνώμες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match και του ραδιοφωνικού δικτύου Sud-Radio.

Για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2012, ο Φρανσουά Σαρκοζί ξεπέρασε τον προκάτοχό του, Νικολά Σαρκοζί, σε θετικές γνώμες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match και του ραδιοφωνικού δικτύου Sud-Radio.

Το 45% εξέφρασε «καλή γνώμη» τον Δεκέμβριο, για τον πρόεδρο που του Σοσιαλιστικού κόμματος (Parti Socialiste, PS). Το ποσοστό παρουσιάζει αύξηση 14% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ποσοστό των πολιτών που εξέφρασε θετική γνώμη για τον ηγέτη του κόμματος «Οι Ρεπουμπλικάνοι» (Les Républicains) περιορίστηκε στο 35% (-2% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο)
Ο Φρεντερίκ Νταμπί, ανώτερο στέλεχος του Ifop, διέβλεψε «ένα σημείο καμπής στη δημόσια διαμάχη» των ηγετών των δύο παραδοσιακών παρατάξεων εξουσίας της Γαλλίας.

Θεαματική άνοδο του ποσοστού δημοφιλίας του Ολάντ έχουν καταγράψει αρκετές δημοσκοπήσεις, μετά τις επιθέσεις τρομοκρατίας στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος, πριν τις επιθέσεις βρισκόταν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα όσον αφορά την δημοφιλία.

Ο Ολάντ, ο οποίος για μεγάλο διάστημα ήταν ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος στην μεταπολεμική ιστορία της Γαλλίας, πιστώθηκε επίσης την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα COP21 στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα. Το PS διατήρησε την εξουσία στις πέντε από τις 13 περιφέρειας στις εκλογές της Κυριακής, περισσότερες από ό,τι αναμενόταν.

Ωστόσο, δημοσκόπηση της TNS Sofres-one point για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro, των δικτύων LCI και RTL, αναφέρει ότι εάν οι προεδρικές εκλογές του 2017 διεξάγονταν σήμερα, ο Ολάντ δεν θα περνούσε στον β΄ γύρο, καθώς θα καταλάμβανε την τρίτη θέση.

Πηγή: skai.gr